SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Overwatchin 29. hahmo on Ashe
  • Atte
    Leppänen

Overwatchin 29. hahmo on Ashe

julkaistu: 03.11.2018 11:53

Eilen startanneessa Blizzconissa tehtiin suuria paljastuksia Blizzardin pelejä koskien. Sekä paikan päällä, että kotikatsomoissa varmasti odotettiin suurella jännityksellä erityisesti Overwatchia koskevia uutisia ja uuden hahmon julkistusta.

Overwatch-visionääri Jeff Kaplanin alkupuheen jälkeen pyörähti käyntiin Route 66 -kartan maisemiin sijoittuva lyhytelokuva, jonka pääosassa nähtiin kaikkien vanha tuttu McCree-hahmo. Pätkässä esiteltiin kuitenkin myös McCreen vanha rakastaja ja vihollinen, Ashe, joka myös paljastettiin videon loputtua Overwatchin 29. hahmoksi.

Ashe on DPS-hero, jonka aseina ovat kivääri, katkaistu haulikko, dynamiittipötkö ja B.O.B-robottikätyri. Viper-vipulukkokiväärin tulinopeus ei ole päätä huimaava, mutta se vaikuttaisi tekevän suhteellisen kovaa vahinkoa. Kiväärillä voi myös tähdätä optisten tähtäimien läpi, jolloin se tekee entistä suurempaa vahinkoa. Hauska ominaisuus myös kivääriä koskien on se, että koska Ashe lataa aseensa syöttämällä patruunoita yksi kerrallaan, voi pelaaja ampua niitä ulos myös sitä mukaa, kun ne on syötetty. Asetta ei siis paniikkitilanteessa tarvitse ladata loppuun saakka. Katkaistu haulikko on Ashen toinen ase, jolla on 10 sekunnin latautumisaika. Sen avulla vihollisia voi tönäistä taaksepäin  ja näin mahdollisesti töniä myös esimerkiksi kartan reunalta alas. Haulikolla voi myös pompauttaa itseään ilmaan ja päästä paikkoihin, joihin normaali hyppy ei yllä. Dynamiitilla on myös 10 sekunnin cooldown. Se on heitettävä räjähde, joka tekee vahinkoa suurella alueella ja sytyttää viholliset tuleen hetkeksi. Dynamiitin voi myös ampua, jolloin sen voi räjäyttää haluamallaan hetkellä. Ashin ultimate-taito on B.O.B-robotti, jonka voi kutsua paikalle kaaosta luomaan. Se toimii hetken aikaa ikään kuin tiimin seitsemäntenä pelaajana, joka hyökkää vihollisen kimppuun, heittää heidät ilmaan ja ampuu heitä myös. B.O.Billa on 1200 kestävyyspistettä ja hänet voi parantaa, stunnata tai nukuttaa kuten normaalitkin hahmot.

Jeff Kaplan kertoi myös Blizzardin suunnittelevan peräti kuutta uutta hahmoa. Pelissä onkin monen pelaajan mielestä huutava pula support- ja tank-luokan hahmoista, joten damage dealerin tuominen peliin tässä vaiheessa tuntuukin monista hieman erikoiselta.

Kuva: Blizzard