SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Blizzcon starttaa tänään – Suomalaiset kultajahdissa
  • Atte
    Leppänen

Blizzcon starttaa tänään – Suomalaiset kultajahdissa

julkaistu: 02.11.2018 17:45

Historian kahdestoista Blizzcon-tapahtuma järjestetään Kalifornian Anaheimissa ja se starttaa tänään klo 20:00 Suomen aikaa. Tapahtuma on täynnä juhlallisuuksia, uusia paljastuksia Blizzardin pelejä koskien, sekä tietysti myös MM-tason peliturnauksia.

Iloksemme myös suomalaisia eurheilun tähtiä on mukana kamppailemassa kultamitaleista. Starcraftin maailmanmestaruuskisoissa kilpaileva Joona “Serral” Sotala on yksi kisojen suurimmista ennakkosuosikeista. Sotala pelaa ensimmäisen pelinsä Park ”Dark” Ryung Woota vastaan lauantaiaamuyöstä klo 02:00 Suomen aikaa. Turnauksen palkintopooli on huikeat 700 tuhatta dollaria, joista voittajalle lokhkeaa 280 tuhatta. Pitäkäämme siis peukkuja pystyssä Joonalle. Starcraft-kähinöitä voi seurata esimerkiksi Twitchistä.

Kovat odotukset kohdistuvat luonnollisesti myös Suomen Overwatch-maajoukkueeseen, joka on selvittänyt tiensä kahdeksan parhaan joukkoon, häviten karsinnoissa ainoastaan turnauksen ennakkosuosikille, Etelä-Korealle. Suomen maajoukkueen ensimmäinen peli tullaan pelaamaan niin ikään lauantaiaamuyönä klo 01:15 Suomen aikaa. Kyseessä ovat puolivälierät, joissa Suomi saa vastaansa Kiinan. Suomen joukkueessa on paljon potentiaalia, joten kirkasta mitalia on enemmän kuin syytä odottaa! Overwatchiakin voi seurata Twitchistä, mutta myös Yle Areena näyttää pelin suorana.

Myös World of Warcraftin maailmassa on mukana suomalaisedustusta, sillä viime vuoden voittajajoukkue ABC:stä tuttu suomalainen Niki ”Niksi” Hietala edustaa tänä vuonna Tempo Storm -joukkuetta. WoWin finaali pelataan sunnuntaiaamuyönä kello 03:00 Suomen aikaa. Myös WoW löytyy luonnollisesti Twitchistä.

Kahdeksalta alkavaa alkuseremoniaa voit katsella Youtubesta, Twitchistä tai Blizzardin viralliselta kanavalta. Jos juhlallisuuksia haluaa ihmetellä vielä senkin jälkeen, on turvauduttava Blizzardin tarjoamaan, 50 dollarin hintaiseen virtuaalilippuun.

Kuva: Blizzcon