SEURAA MEITÄ:
×

Overwatch

ETUSIVU / Overwatch
Lähteet: Overwatch ja Call of Duty -liigajoukkueet pystyssä satoja miljoonia Activision Blizzardille
  • Niko
    Nikkilä

Lähteet: Overwatch ja Call of Duty -liigajoukkueet pystyssä satoja miljoonia Activision Blizzardille

julkaistu: 28.05.2022 17:57

Yhdysvaltalainen pelijätti Activision Blizzard on panostanut peliensä kilpapelitoimintaan poikkeuksellisella tavalla. Yhtiön Overwatch League ja Call of Duty League -franchise-liigojen kotikaupunkipaikat ovat olleet niiden lyhyeen ikään suhteutettuna äärimmäisen tyyriitä: raporttien mukaan parhaimmillaan 35 miljoonaa dollaria per kappale. Overwatch League aloitti toimintansa vuonna 2017 ja Call of Duty League vuonna 2020.

Jacob Wolfin julkaiseman raportin mukaan merkittävä osa näiden liigapaikkojen ostohinnasta on yhä maksamatta. Overwatch Leaguessa pelaa yhteensä 20 joukkuetta ja Call of Duty Leaguessa 12. Yhteensä nämä ovat velkaa Activision Blizzardille 400 miljoonaa dollaria.

Koronaviruksen aiheuttama pandemia on vaikuttanut myös liigojen toimintaan: liigapaikkojen maksuaikaa on pidennetty ja lopulta osa velasta annettiin kokonaan anteeksi. Wolfin lähteiden mukaan Overwatch Leaguen joukkueet ovat yhä velkaa Activision Blizzardille noin 6-7.5 miljoonaa dollaria per joukkue, ja Call of Duty Leaguen joukkueet keskimääriin 22,5 miljoonaa dollaria per joukkue.

Wolfin raportti on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Nähtäväksi jää, ovatko joukkuepaikat hintalappujensa arvoisia. Activision Blizzard on kärsinyt viime aikoina vakavista sisäisistä ongelmista, ja esimerkiksi Overwatch League on yhä vailla sponsoreita, vaikka liigan viides kausi alkoi kolme viikkoa sitten.

Lähde: Jacob Wolf Kuvalähde: Activision Blizzard

Luetuimmat nyt