SEURAA MEITÄ:
×

Overwatch

ETUSIVU / Overwatch
Kiistely käy kuumana: Lisäävätkö Overwatch 2:n muutokset pelaajien toksisuutta?
  • Niko
    Nikkilä

Kiistely käy kuumana: Lisäävätkö Overwatch 2:n muutokset pelaajien toksisuutta?

julkaistu: 01.08.2022 14:27

Blizzardin huippusuositun Overwatch-pelin jatko-osa Overwatch 2 julkaistaan early accessin kautta tämän vuoden lokakuussa. Kauan odotettu peli seuraa pitkälti edeltäjänsä jalanjäljissä, mutta sisältää myös monia uudistuksia ja muutoksia.

Yksi näistä on entistäkin tarkempi pelinsisäisten tilastojen näyttäminen. Edeltäjästään poiketen Overwatch 2 näyttää osan pelaajan statistiikasta koko joukkueelle. Näihin kuuluvat eliminaatiot, assistit, kuolemat, aiheutettu vahinko ja parantaminen.

Muutos on aiheuttanut kiistelyä Overwatch-pelaajien keskuudessa. Redditissä julkaistussa keskustelussa on väännetty puolin ja toisin siitä, onko muutos parempi vai huonompi tapa esittää pelaajien statistiikkoja. Joidenkin mielestä oman suorituksen pilkuntarkka paljastaminen voi aiheuttaa aiempaa pahempaa toksisuutta joukkueiden sisällä.

Toiset puolestaan ovat sitä mieltä, että statistiikan julkisuus auttaa vähentämään perusteettomia syytöksiä, kun luvut ovat kaikkien nähtävillä. Osa kuitenkin tyytyy toteamaan, että aiempi toksisuus tullaan vain ilmaisemaan eri muodossa.

Toksisuuden kitkeminen on haastava pulma kaikille kilpapeleille, mutta se korostuu etenkin Overwatchin kaltaisissa peleissä, joissa joukkueen tulee puhaltaa yhteen hiileen voittaakseen, eikä tilaa sooloilulle juurikaan ole. Nähtäväksi jää, tulevatko Blizzardin uudistukset olemaan siunaus vaiko kirous.

Lähde: wa0ird (Reddit), Forbes Kuvalähde: Activision Blizzard

 

Luetuimmat nyt