SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Overwatch 2:n jymypaukku: Julkaisupäivä, uusi hahmo, traileri ja free to play -julkistus
  • Niko
    Nikkilä

Overwatch 2:n jymypaukku: Julkaisupäivä, uusi hahmo, traileri ja free to play -julkistus

julkaistu: 13.06.2022 10:57

Alkuaikoinaan huippusuosittu Overwatch on kärsinyt viime vuosina useista ongelmista. Uusien kilpailijoiden ja battle royale -huuman lisäksi peliä on vaivannut uuden sisällön puute, joka on johtunut jatko-osaan kohdistetuista kehitysresursseista.

Overwatch 2 julkistettiin alunperin marraskuussa 2019, jonka jälkeen sitä on kehitetty pääasiassa mediahiljaisuuden alaisuudessa. Myös tämä on aiheuttanut huolta fanien keskuudessa.

Eilen pelin julkaisija Activision Blizzard julkisti kuitenkin väkevän infopaketin, joka sisälsi enemmän uutta, kuin moni saattoi odottaa. Kenties isoin julkistus on Overwatch 2:n julkaisupäivä: peli siirtyy PvP-pelimuotonsa osalta early accessiin lokakuun neljäntenä päivänä, ja on saatavilla PC:n lisäksi Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 ja Nintendo Switch -konsoleilla.

Toinen suuri yllätys oli se, että Overwatch 2 tulee siirtymään free to play -malliin täysihintaisen hinnoittelun sijaan. Alkuperäisen Overwatchin omistajat tullaan kuitenkin palkitsemaan omalla lisäsisällöllään.

Julkistuksen yhteydessä paljastettiin hieman lisää myös tulevan jatko-osan sisällöstä. Tähän kuului uusi hahmo, Australian apokalyptista Junkertownia hallitseva Junker Queen, joka kuuluu Tank-rooliin. Hahmoa esitellään sekä tämän omassa trailerissa että Overwatch 2:n julkaisupäivätrailerissa.

Lisätietoa Overwatch 2:n tulevista suunnitelmista löydät Activision Blizzardin lehdistötiedotteesta. Uutta tietoa tullaan kuitenkin saamaan jo tämän viikon torstaina järjestettävässä Reveal Event -tapahtumassa.

Toimittajan kommentti: Overwatchin e-urheilupuoli on ajautunut tilanteeseen, josta sen on vaikea enää kaivaa tiensä vapaaksi, mutta eilen saadut julkistukset luovat toivoa pelin yleisen jatkuvuuden kannalta. Etenkin free to play -malli ja jo tälle vuodelle asetettu julkaisupäivä tulevat antamaan pelille rutkasti uutta elinvoimaa. Ensimmäistä kertaa vuosiin tuntuu siltä, että pelin syöksylasku on saatu käännettyä, ja että sillä voi olla edessään kirkas tulevaisuus.

Lähde: Activision Blizzard Kuvalähde: Activision Blizzard