SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Netflix tosissaan pelaamiseen laajentamisesta – palkkasi entisen EA-pomon
  • Aleksi
    Majander

Netflix tosissaan pelaamiseen laajentamisesta – palkkasi entisen EA-pomon

julkaistu: 21.07.2021 12:00

Striimauspalvelu Netflix aikoo laajentaa tarjontaansa peleihin.  Laajennuksesta on puhuttu jo pitkään, mutta nyt siitä alkaa tulla todellisuutta.

Yhtiö ilmoitti jo vuonna 2019, että Fortnite on yksi sen suurimmista kilpailijoista, sillä vie potentiaalisia asiakkaita pois striimauspalveluiden ääreltä. Pelaamisen tarjoaminen voi olla myös suuri kilpailuvaltti ”striimauspalveluiden sodan” kiristyessä vuosi vuodelta.

Viime viikolla suunnitelmat saivat virallisesti tuulta alleen kun Netflix ilmoitti palkanneensa muun muassa Electronic Artsin ja Zyngan johtokunnissa työskennelleen Mike Verdun. Viimeksi Verdu toimi Facebookin varapääjohtajana tehtävänään tuoda pelejä ja ohjelmia VR-laite Oculukseen. Netflixillä Verdun titteli on pelinkehityksen varajohtaja.

Netflix ei ole vielä julkaissut tarkkoja tietoja suunnitelmistaan pelaamisen suhteen. Yhtiö on aiemmin lisensoinut omia tuotteitaan peleiksi esimerkiksi vuonna 2019 Stranger Thingsin kanssa, mutta ei ole tähän mennessä aloittanut yhtään projektia itse.

Uutissivusto Axioksen raportin mukaan Netflixin on tarkoitus tarjota ”pienempää Apple Arcadea”. Apple Arcade on viiden dollarin arvoinen kuukausitilaus, jossa Applen käyttäjät voivat pelata satoja mobiilipelejä. Sivuston saamien tietojen mukaan Netflixin on tarkoitus julkaista niin lisenssituotteita, kuin pelejä muilta kehittäjiltä.

Huhuista ja lähteistä huolimatta mikään ei ole vielä varmaa. Netflix ei ole edes kertonut, onko sen tarkoitus tarjota pelejä ladattavaksi vai aikooko se tarjota niitä suoratoistona. Pelien suoratoistoa koetti aiemmin Google Stadia, jonka kehittäminen on käytännössä lakkautettu 2021 alkaen.

Lähde: DBLtap

Tuoreimmat uutiset: