SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
“Fortnite on suurin kilpailijamme” – Netflix laajentamassa pelimaailmaan?
  • Sauli
    Rautiainen

“Fortnite on suurin kilpailijamme” – Netflix laajentamassa pelimaailmaan?

julkaistu: 04.06.2021 14:00

Useiden lähteiden mukaan suoratoistopalvelu Netflix olisi laajentamassa pelimaailmaan. Tietojen mukaan Netflix on lähestynyt useita pitkään pelialalla toimineita yrityksiä selvittääkseen mitä sen videopelimarkkinoille mukaan tuleminen tarkoittaisi.

Netflixin suunnitelmana on ilmeisesti mahdollistaa tilauspalvelu pelaajille, vastaavalla tavalla mitä yhtiö tarjoaa nyt elokuvien ja sarjojen katsojille.

Hieman vastaavaa tekee jo muun muassa teknologiayritys Apple, jolla on vuodesta 2019 ylläpidetty Apple Arcade palvelu, mitä kautta voi pelata videopelejä 4.99 dollarin kuukausihintaan.

Netflixin edustajat ovat kertoneet aiemmin, että yhtiö pyrkii lisäämään interaktiivisia palveluja käyttäjilleen. Striimauspalvelu onkin julkaissut elokuvia, joiden lopputulokseen katsoja voi itse vaikuttaa. Lisäksi yritys on kolmansien osapuolien kautta julkaissut sarjoihinsa perustuvia videopelejä.

Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että palvelu aikoo ottaa myös videopelimaailman haltuunsa.

Syitä voi etsiä sieltä, että Netflix-tilaajien kasvu on vähentynyt ja samaan aikaan “striimauspalveluiden sota” käy kuumempana kuin koskaan.

Netflix on myös kertonut 2019, että sen suurin kilpailija on oikeastaan videopeli Fortnite, joka vie pelaajia striimauspalveluiden ääreltä.

Fortniten kehittäjä Epic Games onkin kertonut, että he kehittävät “the Metaverse” nimistä virtuaalisen maailman palvelua, joka pitäisi pelien lisäksi sisällään myös muun muassa elokuvia ja muuta viihdettä.

Lähde: Polygon

Tuoreimmat uutiset: