SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Näin NYYRIKKI otti haltuunsa Team Gigantin paikan Overwatchin EM-turnauksessa – “Hieman tiukka ajoitus, mutta lopputulos on mieleisemme”
  • Niko
    Nikkilä

Näin NYYRIKKI otti haltuunsa Team Gigantin paikan Overwatchin EM-turnauksessa – “Hieman tiukka ajoitus, mutta lopputulos on mieleisemme”

julkaistu: 11.01.2020 21:05

Uutisoimme viime kuussa suomalaisen Team Gigantin, urallaan rutkasti menestystä niittäneen Overwatch-joukkueen, lopettamispäätöksestä. Tämä tarkoitti luonnollisesti sitä, ettei kaksinkertainen euroopanmestari tulisi jatkamaan Overwatchin Euroopan Contenders-turnauksessa. Näin ollen turnaukseen syntyi yksi tyhjä paikka, jolle saatiin tällä viikolla yllättävä täyttäjä.

Suomalainen NYYRIKKI  julkisti eilen ottaneensa haltuun Team Gigantin vanhan paikan. NYYRIKKI on pitkän linjan tekijä Overwatch-skenessä, mutta organisaatio oli ilmoittanut viime viikolla vapauttaneensa joukkueensa. Kyse ei kuitenkaan ollut luovuttamisesta, vaan uusien mahdollisuuksien mukanaan tuomasta suunnanmuutoksesta.

“Kuultuamme aatonaattona Team Gigantin päätöksestä luopua Contenders-paikastaan, annoimme asian muhia muutaman tunnin ajan ja lähestyimme Tanishq ”Tanizhq” Sabharwalia [Team Gigantin valmentaja/analyytikko] tiedustellaksemme asiasta lisää. Keskustelu alkoi jouhevasti ja saimme pohdittua asiaa toimitusjohtajamme Martin, Sabharwalin ja tiimin coren kesken joulun ja välipäivien yli, kunnes aloimme löytämään yhteisen sävelen neuvotteluissa”, kertoi NYYRIKIN General Manager Sami “höpö” Lehto.

Lehdon mukaan joukkueen vanha kokoonpano oli ollut vielä hieman keskeneräinen, eikä osalla pelaajista ollut aikomusta jatkaa sopimustaan tammikuussa alkavalle Open Division -kaudelle. Contenders-paikan myötä organisaatio palaakin Overwatchiin uuden, tunnetuilla nimillä varustetun rosterin kera. Ero Team Giganttiin on sekin selvä, sillä tuore rosteri on varsin kansainvälinen.

“Uuden joukkueen muodostaminen jatkui viime tinkaan saakka, jotta saimme valittua parhaat pelaajat tulevalle kaudelle ennen rostereiden lukitsemista. Hieman tiukka ajoitus, mutta lopputulos on mieleisemme”, Lehto totesi.

NYYRIKIN uuteen kokoonpanoon kuuluvat:

  • Seb “numlocked” Barton (Tank)
  • Théo “Tek36” Guillebaud (Tank)
  • Jeffrey “Vizility” de Vries (DPS)
  • Dominic “hybrid” Grove (DPS)
  • Robert “Skairipa” Lupsa (Support)
  • Aleksi “Zuppeh” Kuntsi (Support)
  • Tanishq “Tanizhq” Sabharwal (Manageri)

 

Tarkkasilmäiset tunnistavatkin joukkueesta Aleksi “Zuppeh” Kuntsin (aiemmin Team Gigantti), joka on joukkueen ainoa suomalaispelaaja, ja on pelannut myös Overwatch Leaguen Florida Mayhem -joukkueessa. Kuntsin lisäksi  Seb “numlocked” Barton on myös tuttu Overwatch Leaguessa, jossa hän pelasi Los Angeles Valiantin riveissä. Rosterin muut jäsenet ovat aiemmin niittäneet kunniaa useissa Contenders-joukkkueissa.

NYYRIKIN lisäksi tulevissa Contenders-karsinnoissa löytyy suomalaisväriä muidenkin joukkueiden rostereista. Näihin kuuluvat British Hurricanen Joni “Jofi” Ilves ja Riku “Ripa” Toivanen, sekä Clockwork Vendettan Ricky “Ricky” Foxell.

Joukkueet nähdään tositoimissa 17.1. lähtien, jolloin viime kauden Contenders-joukkueet (nyt NYYRIKKI mukaan lukien) ottelevat karsintaturnauksessa, jonka neljä parasta etenevät Contendersiin. Turnauksen muut joukkueet päätetään Trials-karsintaturnauksen perusteella, johon ottavat osaa Contenders-karsinnan huonoimmat joukkueet ja avoimen Open Division -turnauksen parhaat joukkueet.

Lehto näkee NYYRIKILLÄ olevan hyvät mahdollisuudet Contendersiin etenemiseen:

“Pääsemme Team Gigantilta haltuun ottamallamme paikalla Seeding Tournamentiin, josta mahdollisuutemme nousta suoraan Contenders-turnaukseen näyttävät erittäin hyviltä. Olemme pysyneet Overwatchin parissa jo noin 2,5 vuotta ja tavoitteenamme on aina ollut suoriutua Suomen ja Euroopan huipulla. Overwatch-joukkueistamme on edennyt pelaajia jopa Overwatch Leagueen asti, mutta suorituksemme on aina jäänyt hieman vajaaksi tavoitellusta paikasta Contenders Trialsista sekä itse Contenders-turnauksesta.

Uudessa kokoonpanossamme on tuttuja nimiä Team Gigantista sekä muista Contenders- ja OWL akatemiajoukkueista, joten uskomme pelaajien vankan kokemuksen erittäin korkean tason pelaamisesta olevan suuri kynnyksen ylitys NYYRIKKI Esportsille.”

Lähde: NYYRIKKI Kuvalähde: NYYRIKKI