SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Overwatch-joukkue Team Gigantti lakkautetaan – Takana mestaruuksia niin Euroopassa kuin Suomessakin
  • Niko
    Nikkilä

Overwatch-joukkue Team Gigantti lakkautetaan – Takana mestaruuksia niin Euroopassa kuin Suomessakin

julkaistu: 23.12.2019 14:53

Elektroniikkaketju Gigantti ilmoitti tänään julkaistussa tiedotteessaan, ettei se tule enää jatkamaan Team Gigantti -nimellä toimivaa Overwatch-joukkuettaan. Joukkue on pelannut Euroopan Contenders-turnaussarjassa ja ollut yksi sen menestyksekkäimmistä joukkueista, mutta luovuttaa nyt paikkansa tulevalla kaudella.

“Team Gigantti on ollut hieno menestystarina ja joukkue on toiminut ponnahduslautana monille huippupelaajille. Nyt on kuitenkin aika keskittyä tulevaan ja Gigantti jatkaa suomalaisen e-urheilun tukemista ja kehittämistä tulevaisuudessa uusilla tavoilla”, Gigantin markkinointijohtaja Sami Särkelä selitti tiedotteessa.

Joukkue sai alkunsa kesällä 2017, kun Gigantti otti siipensä alle Rest in Pyjamas -suomalaiskokoonpanon, joista suurin osa oli aiemmin pelannut Ninjas in Pyjamasin alaisuudessa. Saman vuoden lokakuussa joukkue voitti Contendersin Euroopan turnauksen, minkä myötä suurin osa sen pelaajista siirtyi seuraavana vuonna alkavaan Overwatch Leagueen. Myös tämän jälkeen useat pelaajat siirtyivät Team Gigantista liigajoukkeisiin, ja suomalaisjoukkue onkin ollut merkittävä liigapelaajien kasvualusta.

Team Gigantti on pelannut ykköskauden voittonsa jälkeen Contendersin kaikilla kausilla ja netonnut sieltä kaksi mestaruutta, kaksi hopeaa ja kaksi jaettua 3.-4. sijaa. Tämän lisäksi joukkue on Overwatchin kaksinkertainen ja hallitseva suomenmestari (eSM).

Joukkueen kokoonpanosta uusia mahdollisuuksia kohti siirtyvät pelaajat Tuomo “Davin” Leppänen, Joonas “zappis” Alakurtti, Otto “Milkyman” Saren, Aleksi “Zuppeh” Kuntsi ja Lucas “Leaf” Loison. Näiden lisäksi joukkueen taustajoukoista vapautuvat manageri Jukka Erkinheimo, päävalmentaja Steven “Flubby” Coronel, valmentaja/analyytikko Tanishq “Tanizhq” Sabharwal ja valmentaja Ieuan “vowels” Hall.

“Nyt on aika kiittää ja kumartaa. Kiitos fanit, pelaajat, taustavoimat sekä erityisesti Tomi “Tombha“ Rinne [alkuperäinen manageri] ja Joni “Seita” Paavola [alkuperäinen valmentaja] huikeasta matkasta Euroopan huipulla”, tiedotteessa summataan.

Vaikka joukkue onkin ollut menestyksekäs, ei Overwatchin taakse jättäminen tule täytenä yllätyksenä, sillä etenkin pelin keski- ja alatason kilpatoiminta on jo pitkään kärsinyt katsojakadosta ja muista ongelmista. Pelin kehittäjä Blizzard julkisti tässä kuussa uudet suunnitelmansa Contendersin tuleville kausille, mutta niiden vastaanotto oli vaihteleva ja etenkin aiempaa pienempi palkintopotti herätti huolestusta fanien keskuudessa.

Lähde: Mynewsdesk Kuvalähde: Team Gigantti

Gigantti on yksi Pelaajat.comin yhteistyökumppaneista.

Muokkaus 24.12: Tarkennettiin Team Gigantin perustamishetken kokoonpanoa.