SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
MM-kultajoukkueelle elinikäinen pelikielto sopupelien vuoksi
  • PJ

MM-kultajoukkueelle elinikäinen pelikielto sopupelien vuoksi

julkaistu: 05.01.2021 17:53

Uutisoimme viime vuoden toukokuussa tapauksesta, jossa kiinalaisen Newbee-organisaation Dota2-joukkuetta syytettiin sopupelaamisesta. Nyt pelin kehittäjäyhtiö Valve on antanut oman lausuntonsa tilanteesta.

Newbeen joukkue ja sen kaikki pelaajat ovat saaneet välittömästi voimaan tulevan pelikiellon kaikkiin tuleviin Valven tapahtumiin. Pelaajistoon kuuluvat Xu “Moogy” Han, Yin “AQ” Rui, Wen “Wizard” Lipeng, Yan “Waixi” Chao sekä Zeng “Faith” Hongda.

Pääsyy sille, miksi pelikielto annettiin, koskee aiempia sopupelisyytöksiä. Valve kävi tarkkaan läpi saamansa aineiston ja pystyi näiden avulla todistamaan syytökset oikeiksi.

Sopupelaamisessa toinen pelaajista/joukkueesta häviää tai toinen voittaa tahallaan. Käytännössä tulos siis sovitaan jo etukäteen ja siihen liittyy usein lahjomista sekä uhkapelaamista.

Sopupelit ovat ikävän yleisiä nykypäivänä e-urheilun parissa. Sopupelaamista tapahtuu kaikkialla maailmassa, mutta useammin tapauksia nousee esille eri e-urheilupelin alemmilla kilpatasoilla. Kiinassa tilanne on äärimmäisen huono, mistä viestivät myös entisen MM-kultatiimin sopupelit.

Newbee on maailmalla tunnettu organisaatio juuri Dota2-joukkueensa vuoksi. Joukkue muistetaan parhaiten vuodelta 2014 pelin arvostetuimman The International -turnauksen voitostaan. Vuonna 2017 se sijoittui samassa turnauksessa toiseksi.