SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
MM-kultatiimiä syytetään sopupeleistä – Näin vastasi syytöksiin
  • PJ

MM-kultatiimiä syytetään sopupeleistä – Näin vastasi syytöksiin

julkaistu: 16.05.2020 12:38

Kilpapelaamisen kentällä kuohuu jälleen, kun kiinalaista Newbee-organisaatiota syytetään vilpillisestä toiminnasta. Useiden eri lähteiden mukaan organisaatio olisi ollut osallisena Dota2-sopupelaamisessa, eli ennalta järjestetyssä kilpaottelutuloksen sopimisessa.

Newbee tunnetaan hyvästä menestyksestään Dota2-kentällä ja parhaiten se muistetaan näiden The International 2014 -turnausvoitostaan. Vuonna 2017 joukkue kaatui TI-finaalissa Team Liquidille ja sijoittui täällä näin myös toiseksi. Entiset maailmanmestarit ovat tällä hetkellä ESL:n Dota2-maailmanlistalla sijalla 25.

Tunnettu Dota2-kasvo, entinen ammattilaispelaaja Kyle “melonzz” Freedman ilmoitti eilen twiitissään Newbeen saamista syytöksistä. Monien eri lähteiden mukaan organisaatio olisi päätynyt eri turnaus- ja liigajärjestäjien (kuten DPL-CDA ja Imba Pro League) mustalle listalle sopupelien vuoksi.

Sopupelisyytökset koskivat todennäköisimmin Starladder ImbaTV Dota 2 Minor-karsinnoissa käytyä Newbee vs. Avengers -ottelua.

Kiinalaisorganisaatio ilmoitti eilen julkaisemassaan tiedotteessaan, ettei se ole ollut osallisena minkäänlaisessa sopupelaamisessa tai vedonlyöntitoiminnassa. Toistaiseksi kukaan Newbeen pelaajista ei ole vastannut julkisesti saamiinsa syytöksiin.

Lähde: Afkgaming (1), (2) Kuva: Valve