SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Mistä löytää pelaajalle sopivat kuulokkeet?
  • Sauli
    Rautiainen

Mistä löytää pelaajalle sopivat kuulokkeet?

julkaistu: 10.04.2021 13:00

Artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Sennheiserin kanssa.

Maaliskuun puolivälissä järjestimme Pelaajatcom Showoff -tapahtuman, jossa kohtasivat kaksi Suomen kovinta CS:GO -joukkuetta HAVU ja ENCE. Kaksintaistelu oli joukkueiden ensimmäinen yli kahteen vuoteen.

Ottelu keräsi ylivoimaisella tavalla suomalaisen kilpapelilähetyksen uuden katsojaennätyksen. Parhaimmillaan katsojia oli samanaikaisesti yli 36 000 ja uniikkeja katsojia yli satatuhatta. Ottelulähetyksen mahdollisti tärkeä yhteistyömme äänialan asiantuntija Sennheiserin kanssa.

Hermeettinen headset

Samalla, kun ENCE ja HAVU taistelivat tiensä kolmanteen karttaa ja edelleen jatkoajalle, ottelusarjaa selostivat Pelaajatcomin asiantutija- ja selostajakokoonpano Sennheiserin kuulokkeet korvillaan. Kyseiseen kokoonpanoon kuuluivat Arttu “Olvari” Hämäläinen, Esa “Snapple” Kaisjoki, Tuomas “SADDYX” Louhimaa sekä Slaava “Twista” Räsänen

Pelaajatcom veti lähetyksen läpi yhteistyön kautta saaduilla Sennheiser HMD 26-II-100 ja HMD 26-II-600 broadcast-tason äänenlaadulla ja dynaamisella headset-mikrofonilla varustetuilla kuulokemalleilla.

Sennheiser HMD 26-II-100 Broadcast Headset

Twista, Snapple ja SADDYX Sennheiserin kuulokkeet korvillaan.

 

Sennheiserin HMD 26-II-sarjan headsetit ovat kevyet, ja varustettu pehmeillä korvatyynyillä sekä pantapehmusteella, jotka takaavat erinomaisen käyttömukavuuden myös esimerkiksi pidemmissä pelisessioissa.

“Suljetut on ear kuulokkeet on mitoitettu korkealle äänenpaineelle ja tarjoavat hyvän passiivisen melunvaimennuksen. Ne on varustettu ActiveGard © -rajoittimella, joka suojaa kuuloa äkillisiltä yli 105 dB: n äänenvoimakkuuden muutoksilta. ActiveGard-toiminnon voit aktivoida tai deaktivoida halutessasi”, kertoo Jaakko Roiha, Sales Manager Sennheiser Nordicilta.

ActiveGard-toiminto suojaa myös Olvaria innostuksen noustessa pelin aikana taivaisiin.

 

Kuulokkeissa on dynaaminen hyperherttakuvioinen mikrofoni. Mikrofonilla on erinomainen akustinen suorituskyky, luotettava melunvaimennus ja iskunvaimentimella varustettu kapseli, joka absorboi syntyneen melun. Mikrofonikaulan lyhyt taipuisa osa helpottaa mikin uudelleen asettelua. Kuulokkeet on suunniteltu käytettäväksi meluisassa ympäristössä.

» Lisätietoja Pelaajatcomin studiokuulokkeista
PreSonus Studio 1810C sopii myös vaativampiin äänityksiin.

 

Hyvän headset-kuulokkeen lisäksi tarvitaan asiallinen ulkoinen äänikortti, jolla ääni saadaan vahvistettua oikealle tasolle, ja audio saadaan muutettua analogisesta digitaaliseen muotoon tietokoneelle jatkokäyttöä varten.

PreSonus Studio 1810C on tässä tapauksessa loistava vaihtoehto myös hieman vaativampiin äänityksiin. Laadukkaat etuasteet ja kuulokevahvistin takaavat yhdessä sen, että kokonaisuus täyttää tiukimmatkin laatuvaatimukset.

Hyvän äänenlaadun tarve korostuu etenkin live-tilanteissa kuten Pelaajatcomin ottelulähetyksissä, jolloin ääntä ei voida muokata tai korjata kuten usein jälkituotannossa tehdään.

» Lisätietoja PreSonus Studio 1810C -tuotteesta

Kuule kuin Twista

ENCEn entinen CS:GO-päävalmentaja Slaava “Twista” Räsänen liittyi Pelaajatcomin asiantuntijaksi tämän vuoden helmikuussa. Takaaksemme Räsäselle lähetyksiin laadukkaat kuulokkeet varustettuna hyvällä mikrofonoilla, Sennheiser toimitti ystävällisesti uudet kuulokkeet tätä varten. Kyseessä on laadukas kuulokepari kotikäyttöön, joka sopii myös kevyempään budjettiin.

Slaava “Twista” Räsänen tositoimissa Sennheiserin toimittamat kuulokkeet korvillaan.

Sennheiser HMD 300-XQ-2

HMD 300-XQ-2 on budjettiluokan laatukuuloke dynaamisella headset-mikrofonilla jossa on erottelukykyinen broadcast-tason äänenlaatu.

HMD 300-XQ-2 ovat on ear kuulokkeet on mitoitettu korkealle äänenpaineelle ja tarjoavat hyvän passiivisen melunvaimennuksen. Myös näistä kuulokkeista löytyy ActiveGard © -rajoitin, joka suojaa kuuloa äkillisiltä yli 110 dB: n “äänipiikeiltä”. Voit aktivoida tai deaktivoida toiminnon halutessasi.

» Twistan kuulokkeet löydät täältä

Eli kotikäyttöön voi saada laatukuulokkeet myös halvemmalla. Pelaamisen lisäksi hyvät kuulokkeet tarjoavat myös etänä työskenteleville ja opiskeleville laadukkaan äänentoiston.

Sennheiser-tuotteita voit ostaa Mikrofonikauppa.fi -sivustolta.