×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE taisteli tiensä trillerin voittajaksi – HAVUN 16-ottelun voittoputki katkesi
  • Sauli
    Rautiainen

julkaistu: 12.03.2021 21:44

Suomen odotetuimman CS:GO-kohtaamisen HAVU vs. ENCE voittaja kruunattiin tänä iltana. Kahden tunnetuimman suomalaisorganisaation välistä mittelöä oli seuraamassa parhaimmillaan ennätykselliset yli 36 tuhatta katsojaa.

Ottelu oli osa Pelaajatcom Series Spring 2021 -sarjaa, jota kautta suomalaisjoukkueilla on mahdollisuus edetä BLAST-suurturnauksiin. ENCEn ja HAVUn välinen Showoff-ottelu antoi voittajalle suoran jatkopaikan BLAST-karsintoihin

Ennen ottelua ENCE oli voittanut kaikki organisaatioiden aiemmat kohtaamiset, joista viimeisin oli yli kahden vuoden takaa. HAVUlla oli puolestaan pohjalla 16-ottelusarjan voittoputki.

Taistelu alkaa

“Paras kolmesta” -ottelusarjan ensimmäisenä karttana toimi ENCEn valinta Nuke. HAVU sai poliisipuolella vahvan alun voittamalla pistoolikierroksen, mutta ENCE vastasi tähän nopeasti voittamalla heti perään “force”-kierroksen.

HAVU pääsi poliisipuolella parhaimmillaan 7-3 johtoasemaan, ennen kuin ENCEn moottori lähti käyntiin. Lopulta puoliaika päättyi 8-7 HAVUlle.

Toisella puoliajalla ENCE osoitti miksi Nuke oli joukkueen karttavalinta. HAVU ei pystynyt vastaamaan, kun Aleksi “allu” Jallin ja Lotan “Spinx” Giladin johdolla ENCE rynnisti 16-10 voittoon.

Overpassin aika

Seuraavana karttana toimi HAVUn valinta Overpass. Pistoolivoiton myötä ENCE karkasi heti 4-0 johtoasemaan. Rosvopuolella pelannut HAVU alkoi kaventamaan ja sai puoliajalla pelin 7-8 tilanteeseen edelleen silti ENCEn hyväksi.

Toisella puoliajalla ENCE lähes karkasi voittamalla toistamiseen pistoolikierroksen ja kaksi kierrosta peräjälkeen. HAVU kuitenkin aloitti uudelleen kaventamisen ja peli ratkesi vasta viimeisillä kierroksilla.

Äärimmäisen tasainen loppu oli menossa jo jatkoajalle, ennen kuin seinään ajettu HAVU taisteli tiensä kolmanteen karttaan venyttämällä lukemat edukseen 16-14. HAVU saa kiittää etenkin Jani ”Aerial” Jussilaa, joka iski karttaan 1.34 ratingin.

Suomen isoin CS-ottelu ratkeaa

Viimeinen — kolmas kartta —vei joukkueet Infernoon. Kartta on aiemminkin ratkaissut tiukat kaksintaistelut eikä tämä sarja ollut poikkeus.

ENCE vei jälleen pistoolikierroksen ja sen myötä naulasi taululle 3-0 tilanteen. Rosvopuolella pelannut HAVU sai kuitenkin taktiikkansa kuntoon ja karkasi puoliajalla 9-6 johtoasemaan.

Toisella puoliajalla ENCE sai nopeasti tasoitettua 10-10 tilanteeseen ja siitä ohitse. Trillerin ainekset olivat valmiit joukkueiden ottaessa kierrosvoittoja puolin ja toisin. Lopulta ENCEn menettäessä kaksi eräpalloa, vei HAVU ottelun jatko-ajalle.

Jatkoajan ensimmäisellä puoliskolla Pawel “Dycha” Dychan siivittämänä ENCE nappasi heti kaksi kierrosta. Kolmannella kierroksella poliisipuolella pelannut HAVU onnistui purkamaan pommin ja parantamaan asemiaan toiselle puoliskolle.

Toisella puoliajalla HAVUn Jemi “jemi” Mäkinen onnistui rikkomaan ENCEn puolustuksen ja tasoittamaan pelin tilanteeseen 17-17. Seuraavalla kierroksella ENCE onnistui puolestaan pommin purkamisessa ja sai jo toistamiseen ottelupallon.

Lopulta jatko-ajalla ratkaisevaksi pelaajaksi nousi allu, joka onnistui Marco “Snappi ” Pfeifferin kanssa 5 vs. 2 tilanteessa purkamaan pommin. Täten ENCE ratkaisi kartan ja koko sarjan 2-1.

Voiton myötä ENCE saa suoran paikan Pohjoismaiden Nordic Masters, a BLAST Premier Qualifier -turnaukseen. Häviäjä HAVU saa puolestaan hakea vauhtia Pelaajatcom Spring Finals -turnauksesta.

Tappion myötä HAVUn 16-ottelusarjan voittoputki – jonka aikana joukkue voitti muun muassa Snow Sweet Snow 2 -turnauksen – tuli päätökseensä. ENCEn otteita voi katsoa seuraavan kerran heti huomenna ESL Pro League -huipputurnauksessa.