SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Metalliyhtye teki esports-biisin – Juhlistaa Ruotsin kilpapelimaajoukkuetta
  • Aleksi
    Majander

Metalliyhtye teki esports-biisin – Juhlistaa Ruotsin kilpapelimaajoukkuetta

julkaistu: 26.11.2021 12:00

Ruotsalainen metalliyhtye Amaranthe yllätti kaksi viikkoa sitten julkaisemalla esports-aiheisen kappaleen. Yhtyeen uusin single PvP juhlistaa Ruotsin kilpapelimaajoukkuetta, joka osallistui International Esports Federationin (IESF) järjestämiin esportsin MM-kisoihin viime kuussa.

Yhtye kommentoi olevansa ylpeä siitä, että Ruotsista löytyy maailman parhaimpia kilpapelaajia. PvP kirjoitettiin alusta nostattavaksi adrenaliinipläjäykseksi, jonka bändi toivoo piristävän kaikkia näinä synkkinä aikoina. Kaksi viikkoa vanha kappale on kerännyt jo yli puoli miljoonaa kuuntelukertaa Spotifyssä.

Kappale painottuu hyvin pitkälti FPS:n maailmaan, joten suurimpana innoittajana voidaan ehkä pitää Ruotsin Counter Strike -maajoukkuetta. Lyriikoissa kuitenkin vihjaillaan myös muiden pelien suuntaan, erityisesti World of Warcraftista tuttu taisteluhuuto ”For the Horde” kajahtaa komeasti kolmannessa säkeistössä.

Kappaleen voi kuunnella alla olevalta videolta ja lyriikoita voi seurata esimerkiksi täältä.

Biisi ei kuitenkaan riittänyt siivittämään Ruotsin maajoukkuetta kultamitaleille. Counter Strikessä maa jäi semifinaaleihin, Dota 2:ssa se ylsi hopealle ja Tekkenissä se tippui jo alkuerissä. IESF ei yleensä turnauksena kerää paljoa huomiota, mutta tänä vuonna se nousi otsikoihin kun Slovakian joukkue joutui ottamaan fanin CS-joukkueeseensa koronatapauksen vuoksi.

PvP ei todellakaan ole ensimmäinen kilpapelaamisen innoittama viisu, sillä erityisesti League of Legendsin kehittäjä Riot on jo vuosia julkaissut peliin liittyvää musiikkia. Pelin MM-kisoille tehtyjä kappaleita on kuunneltu satoja miljoonia kertoja. Näiden lisäksi pelin hahmoista on tehty kaksi virtuaalibändiä, heviyhtye Pentakill ja Kpop kokoonpano K/DA, jotka molemmat ovat julkaisseet albumeita.

Lähde: Loudwire
Kuva: Amaranthe