SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Mercedez-Benz Sk Gaming
  • Toimitus

Mercedez-Benz ensimmäisenä autovalmistajana sijoittamaan eurheilujoukkueeseen

julkaistu: 15.01.2019 20:21

Saksalainen Mercedez-Benz on ensimmäisenä autovalmistajana lähtenyt mukaan esportsin maailmaan sijoittajan roolissa. Kysessä on siis ensimmäinen kerta sijoituksen muodossa, vaikka itse sponsorisopimuksia on nähty aiemmin. Esimerkiksi CS-joukkue ja LOL-joukkue Origen ovat Audin sponsoroimia.

SK Gaming on yksi eurheilumaailman vanhimpia organisaatiota. Sen juuret ulottuvat vuoteen 1997 asti ja sillä on konttorit Saksan Colognessa, sekä Yhdysvaltain Kaliforniassa Los Angelesissa.

Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana organisaation joukkueet ja niiden kokoonpanot ovat vaihdelleet suuresti. Tällä hetkellä SK Gamingin listoilla on viiden eri pelin joukkueet. Tällä hetkellä organisaatiosta löytyvät joukkueet suomalaisen Supercellin Clash Royaleen, FIFAan, Hearthstoneen, League of Legendsiin ja Smiteen.

Myös saksalainen jalkapalloseura 1. FC Köln osti organisaatiosta osakkeita. Joukkue pelaa tällä hetkellä Saksan 2. Bundesliigassa jalkapalloa. 1. FC Kölnin juuret juontavat jo vuoden taakse, kun SK Gaming ja jalkapallojoukkue sitoivat strategisen yhteistyösopimuksen.

Mersu on aiemmin toiminut muun muassa saksalaisen ESL:n sponsorina ja saksalaisena organisaationa SK Gaming on luonteva valinta autojättiläiselle. Saksassa jo aiemmin esimerkiksi McDonald’s lopetti Saksan jalkapalloliiton tukemisen ja vaihtoi esportsiin.

https://twitter.com/mbsports_en/status/1085191680070828039

Kuva: Twitter / mbsports_en