SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Saksan McDonald’s hylkäsi jalkapalloliiton – Suuntana eurheilu
  • Toimitus

Saksan McDonald’s hylkäsi jalkapalloliiton – Suuntana eurheilu

julkaistu: 05.11.2018 22:59

Saksan McDonald’s ilmoitti perjantaina siirtyvänsä uudenlaiseen suuntaan urheilusponsoroinnissa, tarkemmin sanottuna eurheilun ja trendilajien pariin. McDonald’s on tullut Saksassa varsin hyvin tunnetuksi DFB:n, eli Saksan jalkapalloliiton sponsorina. Sponsorointi on kestänyt peräti viisitoista vuotta, mutta nyt puhaltavat uudet tuulet ja yhdysvaltalaisjätti ei jatka Saksan palloliiton sponsorina.

Uutisoimme aiemmin viime viikolla McDonald’sin esports-liikkeistä Tanskassa.  Aiemmin tänä vuonna McDonald’s aloitti yhteistyön ESL:n kanssa ja tämä on jatkumoa tapapukselle. Yhtiö näkee eurheilun juurikin oikeana askeleena yritykselle ja tänä vuonna yrityksen tunnettuus on noussut kohderyhmässä selkeästi.

McDonald’s haluaa suunnata markkinointinsa selkeästi teini-ikäisille ja nuorille aikuisille. Vaikka Saksan jalkapallomaajoukkueen kanssa päätetty sopimus ei olisi sulkenut eurheilu-sponsorointia pois,  mahdollistaa se enemmän joustavuutta uudella markkina-alueella.

Saksan McDonald’s on nimennyt hampurilaisen mainostoimiston Jung von Matt / Sportsin strategiseksi pääyhteistyökumppanikseen. Kyseinen yritys on muun muassa tehnyt eurheilumarkkinointikampanjan Mercedes-Benzin kanssa. Mersu sponsoroi ESL One Dota 2-turnauksia ainakin vuoteen 2020 asti.