SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Luulitko e-urheilun olevan rahasampo? – Astralis julkaisi paljon puhuvan raportin
  • Niko
    Nikkilä

Luulitko e-urheilun olevan rahasampo? – Astralis julkaisi paljon puhuvan raportin

julkaistu: 02.09.2021 17:00

Tanskalainen e-urheiluorganisaatio Astralis (Astralis A/S) listautui pörssiin vuoden 2019 joulukuussa. Tämän myötä se on julkaissut säännöllisiä raportteja taloudellisesta tilanteestaan, mikä antaa ikkunan maailmanluokan e-urheilutoiminnan kulisseihin.

Yhtiön viimeisin puolivuosiraportti julkaistiin tällä viikolla. Yhtiö raportoi tulojensa olleen 39,2 miljoonaa tanskan kruunua, eli noin 5,3 miljoonaa euroa. Luku oli 92% korkeampi kuin samaan aikaan edellisvuonna.

Kuitenkin yhtiö jäi menojensa jälkeen tappiolle 12,6 miljoonaa tanskan kruunua, eli noin 1,7 miljoonaa euroa, joka sekin oli noin 2,4 miljoonaa euroa parempi edellisvuoden alkuun verrattuna.

Yhtiön merkittävin tulonlähde oli sen CS:GOjoukkue, joka tuotti noin 4 miljoonaa euroa. Samalla sen kulut olivat kuitenkin noin 4,7 miljoonaa euroa, mikä oli noin 2,4 miljoonaa parempi kuin samaan aikaan edellisvuonna.

Muissa lajeissa League of Legends -joukkue tuotti noin miljoona euroa ja FIFA-joukkue noin 270 000 euroa. Molemmat joukkueet olivat tappiollisia; League of Legends noin 147 000 eurolla ja FIFA noin 13 400 eurolla, mutta niidenkin liikevaihto oli parantunut merkittävästi edellisvuodesta.

Yhtiön tulonlähteisiin kuuluivat muun muassa sponsorisopimukset, pelinsisäisten esineiden myynti, palkintorahat ja liigapalkkiot.

Astralis uskoo, että koronaviruspandemian päättymisen myötä palaavat livetapahtumat tulevat parantamaan sen tulosta. Samalla yhtiö ilmaisi vankan uskonsa omistamansa League of Legends European Championship -liigapaikan arvon kasvuun ja entistä vahvemman CS:GO-rosterin rakentamiseen.

Ennusteena on, että vuoden 2021 loppuun mennessä Astraliksen tulot kasvavat noin 10 miljoonaan euroon ja tappio pienenee parhaimmillaan 670 000 euroon.

Vaikka luvut saattavatkin kuulostaa hälyttäviltä, on syytä pitää mielessä, että useat e-urheiluorganisaatiot keskittyvät tällä hetkellä kasvuun voiton takaamisen sijaan. Myös e-urheilun nouseva suosio aiheuttaa kasvavia kuluja muun muassa pelaajien myyntihintojen kautta.

Lähde: Astralis Kuvalähde: Astralis

Tuoreimmat uutiset: