SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Tässäkö kultainen sijoitusvinkki? – Astralis Group kirjautuu ensimmäisenä e-urheiluyhtiönä pörssiin
  • Niko
    Nikkilä

Tässäkö kultainen sijoitusvinkki? – Astralis Group kirjautuu ensimmäisenä e-urheiluyhtiönä pörssiin

julkaistu: 30.11.2019 16:18

Menestyksekkäästä e-urheilutoiminnastaan tunnettu Astralis on hakeutumassa pörssiin ensimmäisenä e-urheiluyhtiönä maailmassa. Astralis Group -mediayhtiönä toimiva yhtiö on niittänyt menestystä esimerkiksi CS:GOssa, jossa tämä on pitänyt hallussaan HLTV:n maailmanlistan ykkössijaa yhteensä monien kuukausien ajan. Lisäksi yhtiö omistaa League of Legends -joukkue Origenin ja Fifa-joukkue Future FC:n.

Nyt yhtiö aikoo tehdä historiallisen peliliikkeen hakiessaan lisärahoitusta pörssiin kirjautumalla. Sen tavoitteena on kerätä vähintään 125 miljoonaa ja enintään 150 miljoonaa Tanskan kruunua, eli noin 17-20 miljoonaa euroa. Osakkeita tarjottiin sijoittajille noin 14-16,7 miljoonaa kappaletta, noin 1,19 euron kappalehinnalla ja 450 kappaleen minimimäärällä (noin 539 euroa).

Osakkeiden odotetaan siirtyvän myytäväksi Tanskan Nasdaq First North Growth Market -pörssissä joulukuun 9. päivä. Organisaatio ei ole vielä kertonut, mihin kerätyt varat tullaan tarkalleen sijoittamaan, mutta sen perustaja Nikolaj Nyholm sanoi organisaation tiedotteessa, että tavoitteena on vahvistaa joukkueiden brändien kehittämistä.

E-urheilu on tällä hetkellä yksi maailman nopeimmin kasvavista viihdealoista, joten Astraliksen usko pörssiin kirjautumisesta ei ole yllättävää. Ala tuottaa tällä hetkellä noin 1.1 miljardia dollaria vuodessa, minkä uskotaan nousevan 1,8 miljardiin vuonna 2022.

Tähän mennessä useat e-urheiluyhtiöt ovat kuitenkin päätyneet yksityisten sijoitusten hakemiseen julkisen listautumisen sijaan. Osasyynä tähän saattaa olla se, että useimpien e-urheiluyhtiöiden uskotaan vielä toimivan tappiolla, mikä saattaa hankaloittaa julkisena yhtiönä toimimista. Astralis on kuitenkin ilmoittanut, että sen onnistui saavuttaa nollatulos tämän vuoden elokuussa, joten yhtiö saattaa näin olla paremmassa asemassa kilpailijoihinsa nähden.

Lähteet: Astralis Kuvalähde: Astralis Group