SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kunlun – Jokerit: Saako narrit hyvän startin hurjalle vieraskiertueelleen?
  • Toimitus

Kunlun – Jokerit: Saako narrit hyvän startin hurjalle vieraskiertueelleen?

julkaistu: 12.11.2019 16:35

Jokerit starttaa KHL-kauden pisimmän vieraskiertueensa, kun se kiertää Kiinan ja Venäjän Kaukoidän halki kaupungeista toiseen kiertäessään Pekingin, Vladivostokin, Habarovskin ja Tsheljabinskin kautta ennen paluutaan Helsinkiin.

Seitsemän päivän aikana narrit pelaavat neljä ottelua Kunlunia, Admiralia, Amuria ja Traktoria vastaan. Eikä siinä vielä kaikki: ottelun alkamisajat eivät ole aivan kaikista perinteisimmästä päästä. Aamuyhdeksän ja iltapäiväkahvien aikaan puolikahdelta ei tavallisesti kiekkoa lätkitä edes puolileikillään. Nyt sitä pelataan ihan tosissaan!

Kunlun Red Star löytyy Itäisestä konferenssista yhdeksänneltä sijalta. Ennen maajoukkuetaukoa se päätti viiden ottelun vieraskiertueensa 0-2 -tappioon Sotshia vastaan. Tuota ennen Kunlun oli voittanut viisi peräkkäistä ottelua mukaanlukien siis neljä vieraspeliä.

Curt Fraserin suojateista löytyy yksi hyvinkin tuttu pelimies Jokereille! Kunlunin nelosvitjan oikeassa laidassa viilettää nimittäin narreissa vielä toissa kaudella kiekkoillut Olli Palola, joka pelaa nyt toista kauttaan kiinalaisseurassa.

Kunlunin ykkössyömähammas on jenkkisentteri Andrew Miller, joka on latonut 23 ottelussa seitsemän maalia ja 16 pistettä. Miller on ampunut neljässä viime pelissä neljä osumaa, joista Vitjazin vieraana syntyi hattutemppu!

Kanukkisentteri Adam Cracknell on raapinut neljä osumaa ja 14 pinnaa 25 pelissä. Kanukki on varsinainen kiertolainen, sillä hyökkääjältä löytyy rapakon takaa kokemusta AHL-kausien ohessa NHL:n puolelta Bluesista, Jacketsista, Canucksista, Oilersista, Starsista ja NY Rangersista.

Kolmatta kauttaan Kunlunissa pelaava kanukki Brandon Yip on joukkueensa kolmanneksi tehokkain kiekkoniilo viidellä repullaan ja 11 pisteellään. Yip on narreja vastaan sivussa loukkaantumisen takia.

Jokerit on voittanut kolme viidestä edellisestä ottelustaan. Viimeksi se kaatoi 11 päivää sitten Torpedon 3-1 kotiluolassaan Hartwall Arenassa Brian O’Neillin, Mikko Lehtosen ja Henri Ikosen uuneilla.

Maanantaina Novosibirskin kautta Pekingiin suunnanneelle Jokereille 12 tunnin lentomatkan kruunuksi pitkän vieraskiertueen ensimmäinen ottelu on taatusti se kaikista hankalin, minkä jälkeen homma alkaa helpottaa.

Ilman Nicklas Jenseniä ja Steve Mosesia otteluun lähtevät Narrit ovat pelanneet pitkillä reissuilla tavallisesti erittäin hyvin joukkuehengen kasvaessa entisestään yhteen hiileen puhaltaessa. Kunlun on myös kaatunut kahdella edellisellä reissulla kepeästi varsinaisella peliajalla, eikä Rolle-sedällä ole epäilyksen häivääkään, etteikö temppu onnistuisi myös tälläkin kertaa.

Peli voi olla tosin nihkeää ja tahmeaa maaottelutauon ja matkarasituksen takia, joten varmistetaan vierasvoitto moneylinella.