ETUSIVU / BLAST Premier Spring Finals 2022
Katso m0NESYn kaksi jäätävää clutchia! – G2 eteni jatkoon Blasteilla
  • Toimitus

julkaistu: 15.06.2022 19:24

Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama G2 voitti Vitalityn Blast Premier Spring Finals 2022 -turnauksen lohkovaiheen avauskierroksella. Paras kolmesta -ottelu päättyi eurooppalaistähtien eduksi 2–1.

Ensimmäinen kartta Dust 2 oli Vitalityn valinta. G2:n alku oli vahva: ensiksi joukkue voitti pistoolikierroksen ja sen jälkeen kiisi makeaan 5–1 johtoasemaan. Puoltenvaihtoon mennessä ero kuitenkin suli, kun Vitality sai rivinsä järjestykseen päättäen puoliajan 8–7 edukseen.

Toisella puoliajalla G2 voitti jälleen pistoolierän, mutta hävisi heti Dan “apEX” Madesclairen johtaman joukon force-buy -ostolle. Vitality nousi 14–8 johtoasemaan ja lopulta voittoon, kun Mathieu “ZywOo” Herbaut viimeisteli G2:n pelaajat ratkaisevassa erässä. Kartta päättyi 16–10 ranskalais-tanskalaisen kokoonpanon eduksi.

Seuraava kartta Inferno oli G2:n valinta. Viimeisen kolmen kuukauden 100% voittoprosentti kartassa ei ollut lähelläkään rikkoutumista. G2 sai koneensa ratkaisevasti käyntiin voittamalla 4–4 tilanteessa force-buy -ostolla rosvopuolella. Vitality ei päässyt peliin enää mukaan, ja G2 voitti kartan 16–8. Kartan viimeistelleessä erässä m0NESY iski mielettömän clutchin B-puolella kenttää.

Ratkaisevassa kartassa Miragessa G2:n edellisen kartan momentum hetkeksi yski poliisipuolen alussa, kun Vitality otti kolmen kierroksen johtoaseman. G2 nousi takaa tasoihin ja vakuuttavasti vielä ohitse, ja puoliaika päättyi Aleksib:n ja kumppaneiden eduksi tilanteessa 11–4. G2 voitti häikäisevät kymmenen kierrosta putkeen.

Toisella puoliajalla Vitality otti helpon pistoolikierrosvoiton ja saamalla sen myötä G2:n rahatilanteen takkuilevaksi, nousi jo kahden kierroksen päähän tilanteeseen 11–9. Puoliostolla pelannut G2 sai kuitenkin Kovacin veljesten ansiosta elintärkeän 12. kierroksen. Lopullisesti pelin ratkaisi jälleen m0NESY, joka voitti 1v3 -tilanteen kylmäävällä tavalla, josta näet videon alta.

Voiton myötä G2 on varmistanut puolivälieräpaikan Blast Premier Spring Finals -turnauksessa. Huomenna joukkue pelaa Fazea vastaan ottelussa, jonka panoksena on suora välieräpaikka.

(Juttu jatkuu haastattelulla kuvan jälkeen.)

Aleksib:llä ja m0NESY:lla oli hymy herkässä voiton jälkeen. (Kuva: Pelaajatcom)

Ottelun jälkeen Pelaajatcomin haastattelussa m0NESY kehui joukkueensa henkeä.

“Ottelussa me kaikki pelasimme tasaisen hyvällä tasolla, ja se vei meidät voittoon. Ensimmäisessä kartassa emme pystyneet voittamaan, mutta toisessa ja kolmannessa olimme selkeästi parempia”, nuorukainen kommentoi voittoa.

Kysyttäessä Fazen kohtaamisesta huomenna, oli m0NESY rauhallisen innostunut.

“Se tulee olemaan mielenkiintoinen ottelu. En halua jinxata sanomalla, että voitamme varmasti, mutta me teemme parhaamme. Siitä tulee hyvä ottelu.”

Faze vs. G2 nähdään torstaina 16.6. suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavalla. Tutustu turnaukseen lisää kätevästi kisasivumme kautta.

Kuva: Pelaajatcom