SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
IEM Fallin avauskierros pelattiin Tukholmassa — ENCEllä ja OG:lla hyvä alku, FPX vaikeuksissa
  • Juuso
    Syngelmä

IEM Fallin avauskierros pelattiin Tukholmassa — ENCEllä ja OG:lla hyvä alku, FPX vaikeuksissa

julkaistu: 30.09.2021 11:15

IEM Fall 2021 -turnaus alkoi eilen Euroopan osalta. IEM Fall on viimeinen RMR-turnaus ennen Tukholman majoreita. RMR (regional major ranking) on turnaus, jossa joukkueet keräävät pisteitä karsiutuakseen marraskuun majoreille.

Avauspäivän kaikki ottelut pelattiin “paras yhdestä” -periaatteella. Ottelut olivat täten yhden kartan mittaisia. Jesse “zehN” Linjalan FunPlus Phoenix (FPX) kohtasi avauskierroksella tanskalaisen Copenhagen Flamesin. Vaikka FPX ei ole pelannut virallisia otteluita hyvään toviin ja maailmanranking on pudonnut tästä syystä sijalle 38, lähti joukkue silti ennakkosuosikkina maailmanrankingin 24. parasta joukkuetta vastaan.

Pelattavaksi kartaksi joukkueiden välille päätettiin Vertigo. FPX aloitti kartan terroristipuolella varsin hyvin, kun tauolle lähdettiin joukkueen johtaessa 9—6. CT-puolella tuuli valitettavasti kääntyi, kun FPX sai kasaan vain kolme kierrosta. Lopulta Copenhagen Flames otti voiton lukemin 16—12. FPX:n kaataja oli lopulta 18-vuotias Jakob “jabbi” Nygaard 28 tapollaan ja 1.48 ratingillaan. Suomalainen zehN keräsi karttaan 19 tappoa ja 1.08 ratingin.

FPX varmistaa major-paikkansa sijoittumalla IEM Fallissa 11 parhaan joukkoon. Karsiutuminen on mahdollista myös huonommalla sijoituksella, mutta silloin siihen tarvitaan muiden joukkueiden apua.

ENCE kohtasi avauskierroksella Dignitasin. Pelattavaksi kartaksi valikoitui Overpass.

Ottelu oli äärimmäisen tiukka. CT-puolella aloittanut ENCE voitti avauspuoliskon niukasti 8—7. Kun puolia vaihdettiin, voitti ENCE niukasti tarvittavat 8 kierrosta myös toisella puoliskolla. ENCE voitti avausottelunsa niukasti 16—14. Voitto on loistava alku suomalaisorganisaatiolle, jolla on loistavalla IEM Fall -turnauksella kaikki mahdollisuudet selviytyä jopa majoreille saakka.

Ottelun parhaan suorituksen teki ENCEn suomalaisedustaja, Joonas “doto” Forss, joka keräsi karttaan 28 tappoa ja 1.36 ratingin.

OG kohtasi avauskierroksella saksalaisen Sproutin. Aleksi “Aleksib” Virolainen oli tehnyt kotitehtävänsä uuden Dust2:n osalta, kun OG jyräsi avauspuoliskon voittoon CT-puolella peräti 14—1. Toisella puoliskolla ero kutistui hieman, mutta lopulta OG otti komean avausvoiton lukemin 16—7. Aleksib:n kranaatit osuivat jälleen kohdalleen, kun suomalaiskapteeni tuotti eniten vauriota (keskiarvo 118.1).

OG varmistaa paikkansa majoreilla sijoittumalla 9 parhaan joukkoon IEM Fallissa. Huonompikin sijoitus voi riittää majoreille, mutta silloin joukkue tarvitsee muiden joukkueiden apua.

Suomalaiset pelaavat tänään klo 20 alkaen. Illalla nähdään mielenkiintoinen kohtaaminen, kun ENCE ja OG ottavat yhteen klo 20 alkavassa ottelussa. Tämän jälkeen FPX kohtaa mousesportsin klo 22.30.

Lue lisää: ENCE ja OG kohtaavat ensimmäistä kertaa! — kumpi vie CS:GO-Major karsintaottelun?

Lähteet: HLTV, ENCE, CPHFlames, OGcsgo

Kuva: ENCE

Tuoreimmat uutiset: