SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE ja OG kohtaavat ensimmäistä kertaa! — kumpi vie CS:GO-Major karsintaottelun?
 • Juuso
  Syngelmä

ENCE ja OG kohtaavat ensimmäistä kertaa! — kumpi vie CS:GO-Major karsintaottelun?

julkaistu: 29.09.2021 16:00

Viimeinen RMR-turnaus, laniympäristössä pelattava IEM Fall, alkaa keskiviikkona Euroopan osalta. 24 joukkuetta on jaettu neljään lohkoon, kuusi joukkuetta jokaiseen. Suomalaisittain lisäjännitystä turnaukseen tuo mielenkiintoinen lohkojako, OG ja ENCE on nimittäin laitettu samaan lohkoon. Lohkovaiheen ottelut pelataan “paras yhdestä” -periaatteella, mikä tarkoittaa sitä, että ottelut ovat vain yhden kartan mittaisia.

RMR (regional major ranking) on turnaus, jossa joukkueet keräävät pisteitä karsiutuakseen marraskuussa pelattaville Tukholman majoreille. Toistaiseksi ainoana joukkueena paikkansa majoreilla on valmistanut maailman kärkijoukkue, Natus Vincere.

Aikaisempia kohtaamisia kansainvälistyneellä ENCEllä ja OG:lla ei ole, joten kohtaaminen on entistä mielenkiintoisempi.

Natus Vincere on varmistanut ainoana joukkueena paikkansa marraskuun majoreilla. (Kuva: Na’Vi)

Karttavalikoiman tärkeys

Tilastojen perusteella ENCEllä on selvästi laajempi karttavalikoima. OG on pelannut viimeisen kolmen kuukauden aikana Ancientin kerran, ENCE viisi kertaa, joista Joonas “doto” Forssin joukkue on voittanut kolme.

Vertigoa ENCE on pelannut niin ikään viidesti, mutta hävinnyt niistä kolme. Aleksi “Aleksib” Virolainen on jo pitkään kertonut vihaavansa Vertigoa, joten voimme odottaa suomalaiskapteenin poistavan Vertigon välittömästi karttavedossa.

Tilastojen pohjalta ainoastaan Dust2 ja Inferno ovat OG:lle ennakkoon parempia karttoja. Inferno on tilastollisesti joukkueen paras kartta (8 pelattua, 83% voitettu). ENCE on pelannut Infernon kerran. Dust2 näyttää ENCEn osalta siltä, että joukkue on pelannut kartan viimeisen kolmen kuukauden aikana kolmesti ja voittanut noista kartoista yhden. OG on sen sijaan pelannut Dust2:ta neljästi ja voittanut kamppailuista kolme.

Lisämausteen Dust2:een tuo ehdottomasti uudistetut midiovet. Mikäli pelattavaksi kartaksi valikoituu Dust2 otetaan kahdesta pelinsisäisestä johtajasta, Aleksib:stä ja Marco “Snappi” Pfeifferistä mittaa. Kumpi on tehnyt kotiläksynsä paremmin lyhyessä ajassa?

Sama pätee luonnollisesti myös Ancientiin, joka koki päivityksiä Operation Riptide -päivityksessä. Lähteekö Aleksib haastamaan ENCEä Ancientissa päivityksen myötä vai lähteekö kartta pois karttavedossa heti Vertigon jälkeen?

Lue lisää: Vihdoin se on täällä — Valve julkaisi uuden operaation Counter-Strikeen

Nuke on tilastojen perusteella ENCEn paras kartta. Peräti 16 karttaa, joista joukkue on voittanut 11. ENCE on ottanut Nukessa komeita päänahkoja niin Astraliksesta, HAVUsta, Spiritistä ja forZesta. OG on pelannut kartan viimeisen kolmen kuukauden aikana 4 kertaa ja voittanut näistä yhden. Tappiot ovat tulleet esimerkiksi Sinnersille ja Renegadesille, jotka ainakin paperilla ovat heikompia joukkueita.

Tilastollisesti karttavalikoima on ENCEn puolella. Se ei kuitenkaan välttämättä riitä voittoon. (Kuva: HLTV)

Jyrääkö kokemus?

ENCEn pelaajista ainoastaan Snappi on HLTV:n mukaan osallistunut ammattilaniturnauksiin. Niitä 31-vuotiaalle tanskalaiselle on kertynyt 29 kappaletta. Parhaat laniturnaukset hän on pelannut Heroicin ja OpTicin paidoissa.

OG:n kokoonpanosta kokemusta löytyy sitäkin enemmän. Valdemar “valde” Bjørn Vangså on osallistunut urallaan 35 laniturnaukseen, joista voittanut Northin kanssa neljä. Lisäksi hän on pelannut Northin paidassa kaksi majoria. Aleksib ehti pelata ENCEn paidassa kahdet majorit. Lisäksi hänellä on pelattuna 15 laniturnausta, joista hän on voittanut kaksi. Nikolaj “niko” Kristensen on pelannut 20 laniturnausta ja voittanut niistä yhden Northin kanssa.

niko ja valde (kuvassa vasemmalla) juhlivat DreamHack Masters Tukholman voittoa Northin kanssa. Valde on OG:n kokenein ja menestynein pelaaja. (Kuva: North)

 

Mateusz “mantuu” Wilczewski ja Shahar “flameZ” Shushan ovat joukkueen kokematon kasti. Molemmat pelasivat IEM Köln 2021 Play-In -vaiheessa Saksassa, mutta joukkue karsiutui jatkosta. Mantuu on pelannut lisäksi myös cs_summit 5 -turnauksessa.

ENCEn pelaajilla laniturnauksia on siis yhteensä 29. Majoreista yhdelläkään ENCEn pelaajista ei ole takanaan. OG:n pelaajilla sen sijaan on takanaan 73 laniturnausta ja neljät majorit.

ENCEn pelaajista ainostaan Snappi on pelannut laneilla. (Kuva: OpTic)

Yksilötaidot koetuksella

ENCEn ranking on tällä hetkellä 17. OG:n puolestaan 10. Vertailun vuoksi listaan aluksi alle ENCEn pelaajien ratingit TOP10-joukkueita vastaan viimeisen kolmen kuukauden ajalta.

  • Snappi — 0.93
  • doto — 0.94
  • Paweł “dycha” Dycha — 1.04
  • Olek “hades” Miskiewicz — 1.10
  • Lotan “Spinx” Giladi — 1.02

OG:n pelaajien ratingit TOP20-joukkueita vastaan viimeisen kolmen kuukauden ajalta ovat seuraavat:

  • valde — 1.08
  • Aleksib — 0.99
  • niko — 1.02
  • mantuu — 1.06
  • flameZ — 1.04

Vaikka mitään mullistavaa eroa pelaajien ratingeissa ei tilastollisesti olekaan, olisi hölmöä väittää, ettei OG:n pelaajilla ole etulyöntiasemaa yksilötaidossa. Erityisen mielenkiintoisena kamppailuna pidän viimeaikoina alavireisesti pelanneen mantuun sekä hyvävireisen hadesin kohtaamista AWP-taistelussa.

Miten hades (kuvassa etualalla) suoriutuu mantuua vastaan? (Kuva: ENCE)

Karttavetoa mahdotonta ennustaa

Mikäli IEM Fall pelattaisiin pelin vanhalla versiolla, olisin varma siitä, että Aleksib bannaa ensin Vertigon ja sitten Ancientin. Uudistetun Ancientin myötä, en ole ollenkaan varma, bannaako OG kartan vai ei. Todennäköisesti ottelu päätyy Mirageen, mutta olisi kieltämättä mielenkiintoista nähdä joukkueiden kohtaaminen joko Ancientissa tai Dust2:ssa.

Lue lisää: Miten ammattilaiset hyödyntävät kranaattien pudottamismahdollisuutta? — IEM Fall pelataan uudella CS:GO-päivityksellä

Lähde: HLTV

Kuvat: Na’Vi, HLTV, North, OpTic, ENCE

Kansikuva: OG

Tuoreimmat uutiset: