SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Huijarit jälleen kiikarissa Apex Legendsin uudessa päivityksessä
  • Atte
    Leppänen

Huijarit jälleen kiikarissa Apex Legendsin uudessa päivityksessä

julkaistu: 11.07.2019 12:56

Respawn Entertainmentin suosittu battle royale -räiskintä Apex Legends on joutunut kärsimään huijaavista pelaajista jo pelin ensimmäisistä askeleista lähtien. Pelin kehittäjät ovat kuitenkin vastanneet Apex Legendsiä piinanneisiin ongelmiin ja ryhtyneet varhain erilaisiin toimenpiteisiin huijarivitsauksen kitkemiseksi. Esimerkiksi keväällä pelin kehittäjät ilmoittivat, että bannivasara on heilunut jo satojen tuhansien pelaajien kohdalla.

Myös eilen, 10. heinäkuuta julkaistussa päivityksessä, pureuduttiin huijareihin aiheuttamiin ongelmiin. Päivityksen mukana tuomat uudistukset tekevät huijaavien pelaajien ilmoittamisesta entistä helpompaa.

Aiemmin tapetun pelaajan oli mahdollista seurata tappajansa pelaamista ja siten saada myös selville, jos kyseinen pelaaja vaikutti käyttävän jonkinlaisia kolmannen osapuolen huijaussovelluksia. Pelissä oli kuitenkin myös indikaattori, joka ilmoitti pelaajille mikäli heidän peliään seurataan. Tämä  mahdollisti sen, että mahdollinen hakkeri havaitsi peliään seurattavan. Tällöin hakkeri saattoi yksinkertaisesti poistaa huijaussovellukset käytöstä vähentääkseen kiinnijäämisen riskiä.

Eilen tulleessa uudessa päivityksessä tämä indikaattori on kuitenkin poistettu. Tästä eteen päin pelaaja ei enää varmuudella voi tietää, katseleeko joku hänen pelaamistaan vai ei. Tällä toimenpiteellä uskotaan tehtävän hakkerien ja huijareiden kiinni saamisesta helpompaa.

Pelin kehittäjien mukaan kyseessä on kuitenkin vain väliakainen toimenpide huijariongelman lievittämiseksi. Uusi päivitys sisälsi tämän spectator-uudistuksen lisäksi myös muutamia pienempiä ehostuksia pelin ranked-tilaan ja luonnollisesti muutamia bugeja on myös jälleen korjailtu. Listan päivityksen uusista ominaisuuksista löydät Redditistä.

Kuva: EA

Luetuimmat nyt