SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Bloodhound
  • Atte
    Leppänen

Lähes 800 000 pelaajaa bannattu Apex Legendsissa

julkaistu: 03.05.2019 14:32

Apex Legendsin nousukiito on ollut äärimmäisen kiivas, mutta myöskään pieniltä ilmakuopilta ei ole voitu välttyä. Pelin lagi- ja bugiongelmien lisäksi myös laajamittainen huijausohjelmistojen käyttö on riivannut Apex Legendsia jo aivan pelin ensiaskelista saakka. Respawn Entertainmentin Apex-kehittäjä Drew McCoy julkaisi hiljattain uuden statuspäivityksen pelin kulissien takaa. Yritys myönsi edeltävässä kirjoituksessaan, ettei pelaajiin ole pidetty tarpeeksi yhteyttä, ja etteivät pelaajat aina voi olla tietoisia, mihin suuntaan Apex Legendsiä aiotaan kehittää. Tuorein kirjoitus löytyy EA:n virallisilta sivuilta.

Tekstissään McCoy kertoo Respawnin ryhtyneen koviin toimiin huijausongelman kitkemiseksi. Pelaajia onkin bannattu jo jopa 770 000 kappaletta. Myös 300 000 tunnuksen luomista on estetty, sekä huijausohjelmistoja levittäviä spammaajia on potkittu yli 4000 kappaletta pelkästään muutaman viime viikon aikana. Respawn ja EA ottavat Apexissa huijaamisen ilmeisen vakavasti ja McCoyn mukaan pelin kehittäjät myös ymmärtävät kamppailun olevan tavallaan loputon suo. Kehittäjät eivät halua valottaa huijauksenestoprosessejaan liikaa, jotta huijarit eivät kykenisi mahdollisiin toimenpiteisiin ennalta varautumaan, mutta McCoy kertoo tuotantotiimin lähestyvän ongelmaa monesta eri suunnasta. Respawn onkin tiiviissä yhteistyössä myös sisarkehittäjänsä, Dicen kanssa, kuin myös huijauksenestokehittäjä Easy Anti Cheatin kanssa.

Vaikuttaa myös siltä, että tulevaisuudessa Respawn todellakin haluaa pitää pelaajiin tiiviimpää yhteyttä, sillä kirjoituksen lopussa McCoy lupaa palata Apex Legendsin pariin uuden tilannekatsauksen myötä tulevalla viikolla.

Kuva: Respawn Entertainment