SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Helppoa rahaa jaossa Apex Legendissä? – 27 000 dollarin avointa turnausta ei saatu täyteen
  • Niko
    Nikkilä

Helppoa rahaa jaossa Apex Legendissä? – 27 000 dollarin avointa turnausta ei saatu täyteen

julkaistu: 23.03.2020 15:00

Apex Legendsin kilpailullinen skene on elänyt eräänlaisessa limbossa jo pidemmän aikaa. Peli keräsi valtavasti kiinnostusta viimevuotisen julkaisunsa yhteydessä, mutta pelin julkaisija EA ja kehittäjä Respawn Entertainment eivät ole kyenneet tukemaan kilpaskeneä tavalla, joka olisi ollut pelaajille mieliksi. Niinpä useat organisaatiot ovat jättäytyneet pois pelistä.

Asian suhteen saatiin toivoa joulukuussa, kun EA julkisti pelin ensimmäisen virallisen turnaussarjan, Apex Legends Global Seriesin. Käynnissä oleva koronavirusaalto laittoi kuitenkin sen livetapahtumat jäihin. Tämän lisäksi turnaussarja on kärsinyt monista teknisistä ja tiedotuksellisista ongelmista.

Esimerkiksi viikonlopun avoimessa Apex Legends Online Tournamentin Euroopan turnauksessa koottiin kovaa närää, kun osa joukkueista menetti ansaitsemansa pisteensä kesken turnauksen. Teknisten ongelmien vuoksi turnauksen ensimmäinen ja kolmas ottelu jouduttiin pelaamaan kokonaan uudelleen. Ongelma johtui tulosdatan korruptoitumisesta.

Turnauksen palkintopotti oli 69 000 dollaria, ja sen lisäksi siinä jaettiin 10 800 ALGS-pistettä.

Euroopan turnaus oli tästäkin huolimatta siinä mielessä onnistunut, että se oli kerännyt runsaasti kiinnostuneita joukkueita. Esimerkiksi Korean ja Oseanian Online-turnaukset keräsivät vain 11 ja 9 joukkuetta. Tämä tarkoitti, että noin puolille joukkueista oli jo alkuun taattu osa 27 000 dollarin palkintopoteista. Turnaukset ovatkin jättäneet normaalit karsintaosuudet täysin välistä ja siirtyneet suoraan finaaliosioon.

Niukan osallistujamäärän syynä on pidetty muun muassa lyhyttä ilmoittautumisaikaa ja palkintosummien julkistusta vasta tämän päätyttyä.

Apex Legendsin livetapahtumien kerrotaan jatkuvan, jahka se on taas turvallista.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: EA