SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Näin toimii Apex Legendsin uusi miljoonien dollarien turnaussarja – Avoimista turnauksista vuoden kuningastapahtumaan
  • Niko
    Nikkilä

Näin toimii Apex Legendsin uusi miljoonien dollarien turnaussarja – Avoimista turnauksista vuoden kuningastapahtumaan

julkaistu: 18.12.2019 15:36

Apex Legendsin -Battle royalen julkaisija Electronic Arts paljasti eilen pelin uuden miljoonaluokan turnaussarjansa, joka käynnistyy ensi vuonna. PC:llä pelattavaan turnaussarjaan kuuluu 12 ympäri maailmaa järjestettävää live-tapahtumaa ja sen kokonaispalkintopotti on yli kolme miljoonaa dollaria.

Tähän mennessä EA:n tuki pelin e-urheilupuolelle on ollut varsin vähäinen. Sen kilpapuoli on koostunut Twitch Rivalsin ja Preseason Invitationalin tapaisista yksittäisistä turnauksista, sekä Apex Suomiliigan kaltaisista ruohonjuuritason liigoista. Nyt kuitenkin näyttää, että EA on valmis sitoutumaan peliin myös pidemmällä tähtäimellä.

Apex Legends Global Series tulee koostumaan viidestä erilaisesta turnaustyypistä, joita järjestetään ympäri vuoden. Matalimman kynnyksen tapahtumia ovat Online-turnaukset, jotka ovat kaikille avoimia. Turnauksen tulosten perusteella kunkin alueen parhaimmat joukkueet etenevät Premier-turnaukseen, jonka parhaimmisto taasen jatkaa Major-turnauksen pudotuspeleihin. Poikkeuksellisesti vuoden ensimmäisten Online-turnausten parhaat etenevät suoraan vuoden ensimmäiseen Majoriin.

Tämän lisäksi Major-turnauksiin karsitaan joukkueita alueellisten Challenger-turnausten kautta, joiden parhaimmisto jatkaa Major-turnauksen avoimeen vaiheseen. Jokaisen Major-turnauksen kärki etenee automaattisesti seuraavan Majorin pudotuspeleihin. Kaikkiaan vuoden aikana järjestetään kolme tavallista Major-turnausta ja vuoden huipentava Global Series Championship, jonka osallistujat valitaan muiden turnausten tulosten perusteella.

Jokaiseen Major-turnaukseen ottaa osaa 100 joukkuetta ja niiden palkintopotti on 500 000 dollaria, kun taas Global Series Championshipiin ottaa osaa 60 joukkuetta, jotka taistelevat miljoonan dollarin palkintopotista.

Vuoden ensimmäiset tapahtumat ovat tammikuun 25. ja 27. päivä, sekä helmikuun 29. ja maaliskuun 2. päivä pidettävät Online-turnaukset, joiden parhaimmisto etenee maaliskuun 13.-15. päivä Teksasissa järjestettävään Majoriin. Ilmoittautuminen Online-turnauksiin alkaa tammikuun 1. päivä.

Turnaussarjan lisäksi Apex Legendsin kumppanuuksista vastaava Shanin Kanafchian paljasti myös spectator-työkalujen ja custom-otteluiden saapuvan mukaan peliin. Vielä ei kuitenkaan ole varmuutta, tulevatko ne olemaan vapaassa käytössä vai ainoastaan EA:n kumppaneiden hallussa.

Lähde: EA Kuvalähde: EA