SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomalainen Savjz jäi ilman paikkaa 200 000 dollarin turnaukseen – Syynä vaimon kritiikki Blizzardia kohtaan.
  • Aleksi
    Majander

Suomalainen Savjz jäi ilman paikkaa 200 000 dollarin turnaukseen – Syynä vaimon kritiikki Blizzardia kohtaan.

julkaistu: 24.06.2020 11:43

Blizzardin huippusuositun korttipeli Hearthstonen Autobattler-pelimuoto Battlegroundsissa pelattiin eilen huipputurnaus, kun 16 kutsupelaajaa kilpaili joukkueina 200 000 dollarin palkintopotista.

Kun osallistujat julkaistiin viime viikolla, huomasivat monet fanit, että yksi pelimuodon suurimmista suoratoistajista, Janne ”Savjz” Mikkonen ei ollut mukana osallistujien joukossa. Syy poissaoloon saatiin eilen, kun Janne ja hänen vaimonsa Christina Mikkonen kommentoivat tilannetta Twitterissä.

Twiitissään Christina Mikkonen kertoi, että Blizzard on laittanut Savjzin mustalle listalle sen jälkeen kun Christina kritisoi yhtiön tapaa erottaa työntekijöitä ja laittaa samat työpaikat avoimeen rekrytointiin viime kesänä. Omassa twiitissään Janne vahvisti asian, kertoen että haettuaan paikkaa turnaukseen hän oli saanut kuulla olevansa riski vaimonsa tähden.

Uutinen Savjzin poissaolon syystä levisi illan aikana katsojien keskuudessa ja nopeasti sadat fanit alkoivat levittää Mikkosen tweettejä kilpailun virallisessa lähetyksessä. Tämän lisäksi tapausta käsittelevä Reddit-ketju on kerännyt yli 1700 kommenttia.

Savjz ilmoitti tänä aamuna Twitterissään, että Hearthstonen yhteisömanageri oli pyytänyt häneltä anteeksi ja lupasi, että hän voi jatkossa kilpailla tapahtumissa. Twiitin mukaan hän kokee yhä kokeneensa vääryyttä turnauksen kohdalla, mutta toivoo, että kaikki voivat siirtyä eteenpäin.

Anteeksipyynnössään Blizzard ilmoitti Mikkoselle, että tätä ei kutsuttu tapahtumaan sillä Mikkonen olisi aiemmin kieltäytynyt allekirjoittamasta salassapitosopimusta ja siirretty siksi mustalla listalle. Mikkosen mukaan mistään vastaavasta sopimuksesta ei kuitenkaan koskaan ollut ollut puhetta.

Kuvalähde: Magic the Gathering