SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
G2:lle yllätystappio CS:GO-huipputurnauksessa – tähtipelaajalla surkea päivä
  • Juuso
    Syngelmä

G2:lle yllätystappio CS:GO-huipputurnauksessa – tähtipelaajalla surkea päivä

julkaistu: 11.03.2022 00:15

G2 ja MOUZ kohtasivat torstaina ESL Proliigan 15. kauden A-lohkon toisella kierroksella. Avauskierroksella MOUZ kärsi tappion Entropiqia vastaan, kun puolestaan G2 voitti lohkon etukäteen heikoimman joukkueen, LookingForOrgin.

Lohkovaiheen jokainen ottelu pelataan “paras kolmesta” -periaatteella ja kaaviona toimii niin sanottu “round robin” tai “kaikki pelaavat kaikkia vastaan”. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokainen pelaa lohkossa kerran jokaista joukkuetta vastaan. Joukkueet eivät siis etene ylempään kaavioon tai putoa alempaan kaavioon.

Lue lisää: CS-huippuliigan 15. kausi alkaa tänään – milloin G2 ja ENCE pelaavat?

G2 vaikeuksissa ilman suomalaiskapteenia

G2 joutui pelaamaan avausottelun tapaan torstain ottelunsa ilman sen suomalaiskapteenia, Aleksi “Aleksib” Virolaista. Virolainen antoi positiivisen koronanäytteen, jonka takia hän ei ole päässyt matkustamaan muun joukkueen tavoin Saksan Düsseldorfiin, missä turnausta pelataan. Häntä on paikannut joukkueen entinen pelaaja, François “AMANEK” Delaunay.

MOUZin ja G2:n ottelussa pelattaviksi kartoiksi valikoituivat Nuke (MOUZ), Mirage (G2) ja Vertigo.

Nuke 16–12 (MOUZ)

MOUZ aloitti avauskartan varsin hyvällä terroristipuolella, kun joukkue voitti avauspuoliskon lukemin 8–7. Toisella puoliskolla huonon ottelusarjan pelannut Nikola “NiKo” Kovač ei saanut luotua avaustappoja joukkueelleen, minkä turvin MOUZ sai lukotettua pommipaikat G2:n yrityksiltä tarpeeksi hyvin. Ensimmäinen kartta päättyi MOUZin 16–12 voittoon.

Mirage 19–17 (MOUZ)

Toinen kartta alkoi yhtä tasaisesti kuin ensimmäinen. Tosin tässä kartassa näytti siltä, että nyt NiKo ei ollut yhtä halukas yrittämään avaustappojen hankkimista kuin avauskartassa. MOUZ voitti avauspuoliskon jälleen 8–7.

Toisella puoliskolla CT-puolelle vaihtanut G2 vei ottelun jatkoajalle, kun se nousi lopussa 15–13 takaa-ajoasemasta tasoihin. Katowicessa lukuisia Miragen jatkoaikoja pelannut G2 taipui kuitenkin jo ensimmäisellä jatkoajalla MOUZille kun kartta päättyi MOUZille lukemin 19–17.

Tilastoja ja G2:n seuraava ottelu

Ottelun paras pelaaja oli MOUZin Ádám “torzsi” Torzsás 1.28 ratingillaan. Torzsi keräsi kahteen karttaan 52 tappoa. Ottelun huonoimmaksi jäi yllättäen G2:n kantava voima, NiKo, joka otti kahteen karttaan 26 tappoa. Ratingiksi NiKolle jäi 0.75.

G2 pelaa seuraavan kerran perjantaina fnaticia vastaan klo 20.30. Vaikka Aleksib on edelleen estynyt pelaamasta, fnaticia edustaa 17-vuotias Matias “Banjo” Kivistö. G2:n tapaan fnatic on kokenut turnauksessa sekä voiton että tappion. Avauskierroksella fnatic hävisi NIPille 0–2 ja voitti toisella kierroksella LookingForOrgin 2–1.

Lähde: HLTV

Kuva: ELEAGUE