SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-huippuliigan 15. kausi alkaa tänään – milloin G2 ja ENCE pelaavat?
  • Juuso
    Syngelmä

CS-huippuliigan 15. kausi alkaa tänään – milloin G2 ja ENCE pelaavat?

julkaistu: 09.03.2022 12:00

ESL Pro Leaguen 15. kausi alkaa tänään, kun A-lohko aloittaa pelinsä klo 13.30. Turnaus pelataan studioympäristössä Saksan Düsseldorfissa ja mukana on yhteensä 24 CS:GO:n parasta joukkuetta. Voit tutustua joukkueisiin täältä.

Joukkueet on jaettu neljään kuuden joukkueen lohkoon. Jokaisesta lohkosta lohkovoittaja etenee puolivälieriin. Lohkokakkoset ja -kolmoset etenevät pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle neljännesvälieriin.

Turnausformaatti on niin sanottu “round robin” tai “kaikki pelaavat kaikkia vastaan”. Tämä tarkoittaa sitä, että lohkovaiheessa ei ole erillistä kaaviota, jossa joukkueet etenisivät ylempään kaavioon tai putoaisivat alempaan kaavioon. Jokainen joukkue pelaa omassa lohkossaan jokaista joukkuetta vastaan. Kolme eniten pisteitä (voittoja) kerännyt joukkuetta etenee pudotuspeleihin.

G2 aloittaa turnauksensa jo tänään avausottelussaan, kun se kohtaa ennakkoon yhden turnauksen heikompana pidetyn joukkueen, LookingForOrgin. Ottelu alkaa klo 13.30.

Kuten aiemmin uutisoimme, G2:n suomalaiskapteeni Aleksi “Aleksib” Virolainen ei osallistu joukkueen avaukseen positiivisen koronanäytteen vuoksi. Avauksessa häntä paikkaa ranskalainen François “AMANEK” Delaunay. Suomalaisen vointi on hyvä ja tämä pääsee matkustamaan Düsseldorfiin heti kun hänen testituloksensa on negatiivinen.

Lue lisää: Aleksib ei osallistu CS-huippuliigan avaukseen – penkitetty pelaaja paikkaamaan

Näin turnaus etenee

Turnaus pelataan lohko kerrallaan. G2:n A-lohko alkaa tänään klo 13.30. Lohkon viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina klo 20.30 alkaen. Jokaista lohkoa pelataan viisi päivää. Joka päivä pelataan kolme lohko-ottelua, jotka alkavat klo 13.30, 17.00 ja 20.30.

Jokaisen lohkon välissä on pari päivää taukoa. Alta voit katsoa lohkoaikataulut. Otteluiden kellonajat pysyvät samoina, lohkosta riippumatta (13.30, 17.00 ja 20.30).

A-lohko: 9.–13.3.

B-lohko: 16.–20.3. (ENCE)

C-lohko: 23.–27.3.

D-lohko: 30.3.–3.4.

Pudotuspelit pelataan huhtikuun 5.–10. päivä. Turnauksen jokainen ottelu pelataan “paras kolmesta” -periaatteella, lukuun ottamatta loppuottelua, joka pelataan “paras viidestä” -periaatteella.

Lähde: HLTV

Kuva: IEM