SEURAA MEITÄ:
×

BLAST Premier Spring Finals 2022

ETUSIVU / BLAST Premier Spring Finals 2022
G2 päihitti maailman parhaimman CS:GO-joukkueen – Lue NiKon ja Aleksib:n haastattelu ottelun jälkeen
  • Sauli
    Rautiainen

G2 päihitti maailman parhaimman CS:GO-joukkueen – Lue NiKon ja Aleksib:n haastattelu ottelun jälkeen

julkaistu: 16.06.2022 20:00

Blast Premier Spring Finals 2022 jatkuu tänään kuumana Lissabonissa. Päivän huippuottelussa Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama G2 kohtasi hallitsevan major-voittaja Faze Clanin “paras kolmesta” -tyylillä pelatussa ottelussa.

Näet kaikki Blast Premier -ottelut suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavalta.

G2 jatkoi ottelussa vahvoja otteitaan kaatamalla maailman ykkösjoukkueen karttavoitoin 2–1 (Inferno 7–16, Ancient 16–13 ja Dust2 16–5). Voiton myötä G2 pääsee jättämään välistä yli 400 000 dollarin arvoisen turnauksen puolivälierät ja etenee suoraan lauantain yleisön edessä pelattaviin välieriin.

Ottelun jälkeen Virolainen ja joukkueen tähtipelaaja Nikola “NiKo” Kovac saapuivat Pelaajatcomin haastatteluun. Molemmat olivat joukkueen suorittamisesta innoissaan.

Aleksib, onnittelut voitosta. Nousitte aikamoisesta alhosta sarjavoittoon, miten se onnistui?

Aleksib: “Joo, se oli vähän random, että me otettiin kunnolla turpiin Infernossa. Faze teki kaikki liikkeet mitä odotettiin, mutta ropz pelasi  talossa hyvin ja me taas puolestaan banaanissa huonosti, että siihen se kartta kaatui. Odotettiin enemmän passiivisuutta, jota ei koskaan tullut.”

Aleksib: “Ensimmäinen kartta meni niin nopeasti, että tiedettiin Ancientin alkaessa meillä olevan hyvä mahdollisuudet, jos vaan saadaan mielentila kuntoon. Ollaan harjoiteltu sitä karttaa viime aikoina paljon ja saatu siihen hyviä rutiineja. Se näkyi omassa ja joukkueen pelaamisessa, että tiukoissakaan tilanteissa ei herpaannuttu vaan voitettiin ratkaisevat erät. Hassua, että hävittiin Inferno, jossa meillä on todella hyvä voittoputki, ja voitettiin puolestaan Ancient, jossa ollaan enemmän hävitty viimeaikoina.”

NiKo, iskit numeroita taululle väkevällä tahdilla ja voititte FaZen, oletko muuttanut jotain pelaamisessa, kun formi näyttää nyt näin hyvältä? Esimerkiksi Ancientissa iskit 2.02 ratingin.

NiKo: “En ole muuttanut pelaamisessa sinänsä mitään. Oma suorittaminen on päässyt vain oikealle tasolle, kun pelaaminen tuntuu mukavalta ja itsevarmalta koko joukkueessa. Tuntuu hyvältä jättää puolivälierät väliin, mutta tärkeintä on joukkueelle ja meidän itsevarmuudelle, että kaadettiin maailman paras tiimi Faze.

Dust 2:ssa olitte jo selkeästi parempia ja voititte selkeästi. Ilya “m0NESY” Osipov teki jälleen maailmanluokan clutchin, tottuuko niihin koskaan vieressä seuratessa?

Aleksib: “Mun reaktio oli rauhallisempi kuin yleensä. Juttu on siinä, että m0NESYSTA huokuu syvällinen peliymmärrys. Hän esimerkiksi hallitsee kulmien varmistamisen, tietää paljonko bossi painaa suhteessa omiin liikkeisiin, osaa arvioida mitä ehtii tehdä missäkin ajassa ja miten spotata vastustaja kuolematta itse. Esimerkiksi tässä Dustin clutchissakin vastustajan lirauttaminen ja yllättävä molotov-liike olivat huikeita. Se on äijä, joka saa pienistäkin tilanteista paljon irti ja pääsee pälkähästä tiukoissakin kohdissa peliälyllään ja mikroliikkeillä. En tiedä toista vastaavaa pelaajaa.

NiKo: “Uskon häneen aina, kun m0NESY on clutch-tilanteessa. Hän on niin taitava, että mahdottomatkin tilanteet ovat mahdollisia. Se tulee varmaan sieltä, että hän on todella hyvä mekaanisesti ja osaa ottaa oikeat riskit. Olen onnellinen hänen puolestaan. m0NESY on pysäyttämätön, jos hänen itseluottamuksensa on kunnossa.”

Näet alta videon m0NESYn clutchista:

Miten aiotte käyttää välipäivän turnauksesta?

Aleksib: “Nyt kun saatiin välipäivä, niin käydään matsi läpi, varmaan harkataan huomenna ja jutellaan paljon. Nähtiin tossa ottelussa Fazea vastaan, että me pelataan hyvin, kun on haippi päällä. Ihan sama, että hävittii Inferno. Kun meillä on tietynlainen flow pelaamisessa, niin asiat menee hyvin. Aiomme pitää sen yllä, kun mennään lauantaina semifinaaleihin.”

Kuva: G2