SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
G2 kohtaa Vitalityn suurturnauksen välierissä – apEX on kaivannut areenaa: “Koskaan ei tiedä milloin on viimeinen kerta”
  • Sauli
    Rautiainen

G2 kohtaa Vitalityn suurturnauksen välierissä – apEX on kaivannut areenaa: “Koskaan ei tiedä milloin on viimeinen kerta”

julkaistu: 18.06.2022 19:52

Suomalaisen CS:GO-tähti Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama G2 kohtaa tänään illalla ranskalais-tanskalaisen Vitalityn Blast Premier Spring Finals -turnauksen välierissä.

G2 sai suoran välieräpaikan voittamalla oman lohkonsa turnauksen alkuvaiheessa. Dan “apEX” Madesclairen johdattama joukkio puolestaan kaatoi aiemmin puolivälierissä jymy-yllättäen turnauksen yhden ennakkosuosikeista, suomalaisorganisaatio ENCEn.

Lissabonin tuhatpäisen yleisön edessä pelattava ottelu tulee määrittämään yli 400 000 dollarin arvoisen turnauksen toisen finalistin. Vastustaja mestaruuskamppailuun tulee otteluparista OG vs. Navi, joka pelataan tänään kello 17:30 alkaen.

Näet molemmat matsit suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavalta.

Vitalitylle ottelu yleisön edessä on joukkueen ensimmäinen koko vuonna. Tiimillä on ollut vaikeuksia sen jälkeen kun kokoonpano uudistui vuodenvaihteessa: Richard “Shox” Papillon ja Jayson “Kyojin” Nguyen Van lähtivät, Astralis-legendat Peter “dupreeh” Rasmussen ja Emil “Magisk” Reif tulivat tilalle.

apEX jakoi joukkueen kuulumisia aiemmin Pelaajatcomin haastattelussa:

“Kansainvälinen joukkue on ollut ensimmäinen meille kaikille pelaajille, Vitalityn henkilökunnalle ja valmentajalle. Koko työskentelykulttuurimme on muuttunut, ei ainoastaan kieli. Viimeiset 5 kuukautta ovat olleet vaikeita meille kaikille, kun tulokset eivät ole olleet toivottuja”, apEX aloittaa.

“Iso ongelma on, että olemme olleet alkuvuonna heikossa kunnossa yksilöinä serverillä. Lisäksi joskus emme näe Counter-Strikeä samalla tavalla, emme tajua toisiamme tarpeeksi nopeasti. Mutta se on normaalia, ei mitään poikkeuksellista. On ongelmien ratkaisu ollut hauskaakin. Olemme esimerkiksi kehittäneet kokonaan oman siansaksa-kielen, jonka avulla pystymme reagoimaan tilanteisiin tehokkaammin. Esimerkiksi jos joku meistä jättää tietyn osan karttaa vartioimatta, niin hän sanoo ‘pepsi’ ja kaikki tietävät mitä se tarkoittaa. Säästyy aikaa, kun ei lausu huonolla englannilla lausetta ‘lähden pois, varokaa’.”

Vitalityn tähtipelaaja Mathieu “ZywOo” Herbaut on etsinyt tasoaan koko alkuvuoden. (Kuva: Pelaajatcom)

 

“Tämä Blast-turnaus on siis meille tärkeä, koska ainoa mitä tarvitsemme, on yksi hyvä turnaus ja ‘SNAP’, saamme moottorimme käyntiin”, ranskalaiskapteeni innostuu.

“Se on oikeastaan aika surullista, kun joukkueen henki on niin hyvä, mutta se ei näy serverillä. Juuri nyt emme ole tarpeeksi pelottavia. Jengi ajattelee, että olemme ‘ihan ok’, mutta tavoitteemme täällä Lissabonissa on yllättää kaikki ja näyttää, että meidän joukkueemme voi olla pelottava ja paras.”

ENCEn kaatamisen myötä Vitality eteni Altice Arenan yleisön eteen pelaamaan välieriä. Yleisö on jotain, minkä nauttimisesta apEX tunnetaan:

“Olen syntynyt yleisön eteen ja tykkään hassutella. Yleisön edessä sekoilu on tapani saada energiaa peliin, ja on siinä vähän vastustajan härnäämistäkin. Esimerkiksi kun voitimmme kierroksia Astralista vastaan Kööpenhaminassa viime marraskuussa, nostin käteni korvalle ja ihmettelin suureleisesti missä äänekäs yleisö nyt on, kun oman joukkueen peli ei kuljekaan. Yleisön edessä pelaamisesta pitää nauttia niin paljon kuin pystyy, koska seuraavaa kertaa kun se tapahtuu, ei voi tietää.”

Vitality vs. G2 tänään kello 21:00 Pelaajatcomin Twitch-kanavalla.

Kuva: Pelaajatcom