SEURAA MEITÄ:
×

FORTNITE

ETUSIVU / FORTNITE
Fortniten MM-kisat rantautuvat viikonloppuna New Yorkiin – Kaksi suomalaista taistelemassa 30 miljoonan dollarin potista
  • Jere
    "SPY3R"
    Vanhala

Fortniten MM-kisat rantautuvat viikonloppuna New Yorkiin – Kaksi suomalaista taistelemassa 30 miljoonan dollarin potista

julkaistu: 23.07.2019 09:00

Ensi viikonloppuna 26.-28.7  New Yorkissa on tarjolla e-urheilun juhlaa. Kaupungissa pelataan ensimmäistä kertaa järjestettävät Fortniten MM-kisat ja jaossa on yhteensä jopa 30 miljoonaa dollaria.

Karsinnat täynnä dramatiikkaa – otsikoista tutut nimet mukana pelikentillä

Tie New Yorkiin ja MM-kisoihin ei ole ollut helppo. Niin yksilö- kuin myös paripelimuodon mestaruudesta pääsee taistelemaan paikan päälle vain 100 parasta pelaajaa tai kaksikkoa.

Mieletöntä suosiota nauttivan pelin 10 viikkoa kestäneisiin karsintoihin osallistui tänä keväänä ympäri maailman satoja tuhansia pelaajia. Finaaliturnaukseen mukaan pääsee siis vain maailman terävin kärki.

Pitkään kestäneet karsinnat sisälsivät loistavien suoritusten lisäksi myös paljon dramatiikkaa. Pohjois-Amerikan karsinnoissa nähtiin kolmannella viikolla laaja huijausskandaali, kun ammattilaispelaaja Damion “XXiF” Cook jäi kavereineen kiinni huijaamisesta. Pelaajat olivat tarjoilleet XXiF:lle elintärkeitä pisteitä ruokkimalla pelaajaa helpoilla tapoilla.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka XXiF ja hänen duopartnerinsa Ronald ”Ronaldo” Mach suorituvat turnauksessa, sillä hylkäyksestä huolimatta kaksikko nähdään kisoissa. Lisää heidän tilanteestaan on luettavissa täältä.

Myös organisaationsa kanssa riitautunut Turner ”Ttfue” Tenney nähdään kisoissa. FaZe Clanista tunnetuksi tullut pelaaja taistelee mestaruudesta soolokategoriassa

Sinivalkoinen lippu heiluu kisoissa

Ilman suomalaista edustusta New Yorkiin ei lähdetä. Soolokategoriassa suomalaisten kunniaa edustavat Lassi ”BELAEU” Kallio ja Rasmus ”karhu” Mäkiniemi. Helsinki REDSiä edustava BELAEU lunasti kisapaikkansa New Yorkiin jo ensimmäiseltä viikolta Euroopan karsinnoista, yli 3 kuukautta sitten.

Vuodesta 2016 Yhdysvalloissa asunut Karhu sen sijaan eteni kisoihin Pohjois-Amerikan läntisen puoliskon karsinnan kolmannelta viikolta. Karhu on myös yksi kisojen nuorimmista pelaajista, sillä hän täytti kuluvan vuoden kesäkuussa vasta 15 vuotta.

Pelkästään jo osallistumisesta MM-finaaleihin pelaajille on tarjoilla noin 45 000€ suuruinen palkintopotti. Tyhjin käsin kenenkään Amerikasta ei siis todellakaan tarvitse palata.

Lähde: Gamepedia
Kuva: Dexerto