SEURAA MEITÄ:
×

FORTNITE

ETUSIVU / FORTNITE
FN WEEK 8
  • Jere
    "SPY3R"
    Vanhala

Huijaamisesta kiinnijääneet pelaajat nähdään sittenkin Fortnite World Cupissa

julkaistu: 03.06.2019 20:42

Fortnite-maailmassa kuohuu jälleen. Pitkin kevättä pelaajat ympäri maailman ovat kilpailleet paikoista heinäkuun lopulla järjestettävään Fortnite World Cup -finaaliin, joka pelataan New Yorkissa. Kisojen kokonaispotissa on 30 000 000$. Draamalta ja vilunkipeliltä ei kuitenkaan olla vältytty.

Kymmenen viikkoa kestävien karsintojen kolmantena viikkona koettiin toistaiseksi dramaattisin hetki, kun ammattilaispelaaja Damion ”XXiF” Cook ja hänen tiimikaverinsa jäivät kiinni huijaamisesta. Kaksikon epäiltiin tiimiytyneen serverillä pelanneiden muiden pelaajien kanssa, jotka jakoivat XXiF:lle ja hänen duopartnerilleen ilmaisia tappoja, joiden ansioista kaksikko sijoittui tarpeeksi korkealle lunastakseen paikkansa World Cup -finaaliin.

Epic Games tutki tällöin tapauksen ja totesi useissa karsinnan peleissä olleen tosiaan tiimiytymistä, joka on ehdottomasti sääntöjen vastaista. Tästä syystä kaikille tapaukseen osallistuneille pelaajille langetettiin 14 päivän kilpailullinen pelikielto. Lisäksi kyseisiltä pelaajilta myös evättiin oikeus sijoituksen tuomaan rahapalkintoon, sekä World Cup Finals -paikkaan.

Jo tässä kohtaa sosiaalisessa mediassa kritisoitiin pelikieltojen lyhyyttä, sillä pelikiellon saaneet pelaajat olisivat jo kuudennella karsintaviikolla takaisin mukana karsinnoissa ja esimerkiksi juuri XXiF:llä olisi teoreettinen mahdollisuus pelata itsensä uudestaan jatkoon.

Tuskin kuitenkaan kovin moni uskoi näin tapahtuvan.

Pelikiellot lusittuaan pelaajat palasivat pelikentille jo heti kuudentena karsintaviikkona, kuten arvata saattoi. Toivottua tulosta ja karsintapaikkaa ei kuitenkaan kuudennen eikä seitsemännen viikon osalta tippunut.

Paljon pelätty skenaario kuitenkin koki päivänvalon nyt viikonloppuna pelatuissa kahdeksannen viikon karsinnoissa, joihin XXiF osallistui duopartnerinsa Ronald ”Ronaldo” Machin kanssa, joka hänkin oli saanut kolmannen viikon tapahtumista pelikiellon.

Ensin he selvittivät tiensä karsinnnoista karsintafinaaliin ja itse karsintafinaalissa duo onnistui keräämään itselleen 91 pistettä ja sijoittumaan kolmanneksi. Tämä kolmas sijoitus toi kuin toikin kaksikolle jälleen paikan World Cup -finaaliin, sekä 6500$ rahapalkinnon.

XXiF:n ja Ronaldon eteneminen World Cup -finaaliin uudestaan on aiheuttanut ymmärrettävästi paljon keskustelua ja jälkipuntia monien ammattipelaajien keskuudessa.

Tämän hetkisen tiedon mukaan pelaajat saanevat kuitenkin pitää “uudelleen hankitun” paikkansa, sillä tiedossa ei ole, että tämän kertaisessa karsinnassa olisi esiintynyt sääntöjen vastaisia asioita.

Puhetta ja kritisointia heidän osallistumisestaan kuitenkin varmasti riittää tulevina viikkoina ja etenkin heinäkuussa, kun itse World Cup -finaali pelataan.

Kansikuva: Twitter
Lähteet: vpesports, polygon