SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Epic Games osti suomalaisen EasyAntiCheatin kehittäneen Kamu Oy:n
  • Atte
    Leppänen

Epic Games osti suomalaisen EasyAntiCheatin kehittäneen Kamu Oy:n

julkaistu: 08.10.2018 21:53

Huippusuosion saavuttaneesta Fortnite-pelistään tunnettu Epic Games on ostanut helsinkiläisen huijauksenesto-ohjelmistoistaan tunnetun Kamun. Kuten aikaisemmin uutisoimme, ovat Fortnite-pelaajat joutuneet viime aikoina datavarkauksien kohteeksi, mikä on varmasti omiamaan nostamaan Epiciä hieman varpailleen pelaajiensa turvallisuuden puolesta. Epicin on määrä myös käyttää Kamua saadakseen jalansijaa Helsingistä ja rekrytoidakseen lisää henkilökuntaa tuottamaan pelimoottoria, palveluita ja muuta teknologiaa.

Kamun toimitusjohtaja Simon Allaeys on ainakin innoissaan tuoreista yrityskaupoista:

“Epic-perheeseen liittyminen ei ole pelkästään kuin lapsuushaaveen täyttyminen, vaan myös suuri sysäys eteenpäin missiossamme auttaa pelituottajia  luomaan kauniita pelikokemuksia. Epärehellisyyttä vastaan kamppailu videopelien parissa oli vain alkua; nykyään tuotteemme auttavat myös pelituottajia pysymään ajan tasalla pelaajien tarpeista heti niiden syntyessä.”

Kamun taival alkoi jo vuonna 2006. Sen parhaiten tunnettu tuote on EasyAntiCheat, jonka ympärille perustettiin myös samaa nimeä kantava osakeyhtiö vuonna 2013. Saunasta alkunsa saanut idea sai myöhemmin, vuonna 2017 emoyhtiökseen nykyisen Kamu Oy:n, josta on tullut peliturvallisuuden uranuurtajia. EasyAntiCheat on Fortniten lisäksi ollut käytössä myös sellaisten pelien, kuin Rustin, Squadin ja Far Cry 5:n kanssa. Sivujensa mukaan ohjelmisto turvaakin jo 80 eri peliä ja 122 miljoonan pelaajan yöunia.

Myös Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney on luonnollisesti ilahtunut perheenlisäyksetä:

“Kamun tiimi ja työkalut ovat olleet avainasemassa, kun olemme rakentaneet eloisaa Fortnite-moninpelikokemusta, joka on reilu kaikille pelaajille.”

Pelaajat.comin tietojen mukaan myös Valve on yrittänyt ostaa EasyAntiCheat-yritystä 2010-vuoden tienoossa siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kuva: EasyAntiCheat