SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Fortnite-huijarit datavarkauksien kohteena
  • Atte
    Leppänen

Fortnite-huijarit datavarkauksien kohteena

julkaistu: 06.10.2018 19:28

Ei liene kenellekään yllätys, että massiivisen suosion saavuttanut Battle Royale -pelimuodon uranuurtaja Fortniten Android-versio houkuttelisi myös pahantahtoisia huijareita hyötymään hyväuskoisista ja etenkin nuorista pelaajista.  Malwarebytes Labsin raportin mukaan lukuisat oikotietä onneen etsivät Fortnite-pelaajat saattavat kärsiä paljonkin pahempia seurauksia, kuin vain bannit palvelusta. Raportin mukaan esimerkiksi ilmaisia season passeja, wallhackeja tai aimbotteja etsivät pelaajat joutuvat helpost phishing-huijausten kohteeksi ja ainakin yhden YouTuben avulla levitetyn haittaohjelman havaittiin selain- ja Steam-historian varastamisen lisäksi pääsevän käsiksi myös epäonnisen pelaajan Bitcoin-lompakkoon.

“Mitä tähän ilkeään ohjelmaan tulee, kirjoitushetkellä sitä on ladattu 1207 kertaa. Se on 1207 kertaa liikaa. Kun otetaan huomioon miten asiat ovat menneet, neuvoisimme halukkaita huijareita pysymään kaukana tästä. Voittaminen on mahtavaa, mutta ei varmastikaan ole sen arvoista riskeerata suurta osaa henkilökohtaisista tiedoistaan.” -Malwarebytes Labs

Kun Epic ilmoitti Fortniten Android-julkaisun tapahtuvan Play-kaupan ulkopuolella, heräsivät epäilykset mahdollisista tulevista tietoturvariskeistä –  pelilauncherin näköisiä haittaohjelmia kun on helppo levittää netissä. Epic perusteli valintaansa sillä, että julkaisemalla pelin omassa palvelussaan välttää Play-kaupasta koituvat ylimääräiset kustannukset. Tämä tietenkin tietää pelaajalle hieman hankalampaa lataus- ja asennusprosessia. Epicin mukaan on kuitenkin ainoastaan kätevää, että peli tuodaan “suoraa pelaajille” ilman välikäsiä. Mene ja tiedä. Näennäisistä hankaluuksistaan huolimatta kesällä julkaistua Fortniten Android-versiota ladattiin Epicin sivustolta jopa 15 miljoonaa kertaa ensimmäisen 21 julkiolopäivänsä aikana.

Jos siis tästä tarinasta haluaa jotain oppia, niin ainakin on suositeltavaa ladata pelinsä virallisista jakelukanvista ja wallhackeihin turvautumisen sijasta opeteltava pelaamaan.

Kuva: Epic Games