SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Entinen G2-valmentaja: Aleksib:n kokoonpano epäonnistui heti kättelyssä
  • Juuso
    Syngelmä

Entinen G2-valmentaja: Aleksib:n kokoonpano epäonnistui heti kättelyssä

julkaistu: 10.07.2024 14:30

Pitkiin haastatteluihin erikoistunut HLTV:n vanhempi toimittaja Danish “Nohte” Allana haastatteli G2 Esportsin entistä analyytikkoa ja valmentajaa Jan “Swani” Mülleria.

Kaksi tuntia kestäneessä haastattelussa keskusteltiin muun muassa joukkueen entisestä suomalaiskapteenista Aleksi “Aleksib” Virolaisesta, joukkueen ongelmista sekä tuoreeltaan joukkueen jättäneestä Rasmus “HooXi” Nielsenistä.

Lue lisää: Todellinen lajin legenda G2 Esportsin viidenneksi pelaajaksi

Virolaisen ja Kekkosen ongelmat huomattiin jo varhain

Virolaisen kanssa taktiikoita hioi yhteen nykyinen Vitalityn päävalmentaja Rémy “XTQZZZ” Quoniam. Molemmat katsovat peliä hyvin taktiselta pohjalta. Tämä ja kielimuuri oli Müllerin mukaan ongelma heti kättelyssä.

— Molemmat näkevät pelin todella teknisenä. Quoniamin englanti ei ole paras mahdollinen, joten kaksikon haaveet onnistumisesta olisi voitu haudata samantien, Müller avaa.

— Esimerkiksi Ilya “m0NESY” Osipovia käytettiin tukipelaajana. Hän ei juuri koskaan tehnyt mitään hullua AWP-tarkkuuskiväärillä, Müller puhuu tämän hetken yhdestä ellei jopa parhaasta CS2-pelaajasta.

Müller antaa krediittiä Virolaiselle osion lopulla. Suomalaiskapteeni voitti CS2-historian ensimmäisen major-turnauksen Natus Vinceren kapteenina keväällä 2024.

— Jokainen voi nähdä, mitä Virolainen tekee nuorten pelaajien kanssa, jotka kuuntelevat häntä ja luottavat häneen, Müller tyhjentää.

Nielsen kunnioitti liikaa

Müllerin mukaan Virolaisen jälkeen joukkueeseen saapunut uusi pelinsisäinen johtaja Nielsen kunnioitti joukkueen huippupelaajia liikaa.

— Hän toisteli minulle, että häntä ei jännitä. Hän vain kunnioittaa pelaajiaan paljon. Minusta tuntui kuitenkin usein, että häneltä puuttui alussa auktoriteetin asema, Müller muistelee.

Peräkkäiset huonot sijoitukset huipputurnauksissa kovista odotuksista huolimatta toivat Nielsenille varoituksen. Müllerin mukaan Nielsen uhattiin erottaa joukkueesta, mikäli tulokset eivät pian paranisi.

ESL Proliigan 17. kaudella G2 sijoittui sijoille 9-12, Pariisin majoreilla sijoille 12-14 ja BLAST Premier Spring Final 2023 -huipputurnauksessa tie tyssäsi välieriin.

— Nielsen oli tuolloin todella itsekriittinen ja masentunut. Hän oli totaalisen uupunut.  Pidimme hänelle palopuheen. Nikola “NiKo” Kovač alkoi johtamaan hyökkäyspeliämme enemmän. Nielsen ikään kuin heräsi johtamaan uudelleen ja tulokset paranivat, Müller kertoo.

Lähde: HLTV | Kuva: Adela Sznajder, ESL FACEIT Group