SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Todellinen lajin legenda G2 Esportsin viidenneksi pelaajaksi
  • Juuso
    Syngelmä

Todellinen lajin legenda G2 Esportsin viidenneksi pelaajaksi

julkaistu: 03.07.2024 20:39

G2 Esports on solminut sopimuksen puolalaislegenda Janusz “Snax” Pogorzelskin kanssa, joka on voittanut muun muassa IEM Katowicen major-turnauksen keväällä 2014.

Suomalaiset muistavat Pogorzelskin erityisesti vuoden 2022 IEM Dallasin huipputurnauksesta, kun puolalainen pelasi ENCE:n joukkueessa korvaavana pelaajana.

Pogorzelski valittiin CS:GO:ssa kolme kertaa peräkkäin vuoden viiden parhaan pelaajan joukkoon. Vuosina 2014 ja 2015 hän oli neljänneksi paras ja vuonna 2016 viidenneksi paras. Vielä vuotta myöhemmin (2017) Pogorzelski valittiin vuoden 20:ksi parhaaksi pelaajaksi.

Pogorzelski palaa yhteen pitkäaikaisen joukkuetoverinsa kanssa. G2 Esportsin nykyinen valmentaja Wiktor “TaZ” Wojtas ja Pogorzelski olivat osa Virtus.pron legendaarista kokoonpanoa vuodet 2014–2018.

Roolituksissa tulee olemaan ongelmia

G2 Esportsilla on ainakin paperilla roolitusten suhteen edessä melkoinen palapeli. Pogorzelskin on vahvistettu olevan joukkueen uusi IGL, eli pelinsisäinen johtaja.

Käytännössä hän siis korvaa suoraan Rasmus “HooXi” Nielsenin. Ongelmat muodostuvat, kun katsotaan Nielsen ja Pogorzelskin pelitapaa. Siinä missä Nielsen oli G2:n kokoonpanossa rajukin avaustappopelaaja, on Pogorzelski huomattavasti passiivisempi.

Kolmiodraamaa saadaan Kovačin serkusten Nemanja “huNter-“ Kovačin, Nikola “NiKo” Kovačin sekä toisen uuden pelaajan, M80:n nuoren tähden Mario “malbsMd” Samayoan välille.

Samayoan pelasi entisessä joukkueessaan todella paljon samoja paikkoja Kovačin serkusten kanssa. Näyttäisi siltä, että luvassa on melkoista pelipaikkojen vaihtelua ja testailua, kunnes paras mahdollinen kombinaatio on selvillä.

Uusi G2 on mukana kahden viikon kuluttua alkavissa Esportsin maailmanmestaruuskisoissa. Joukkue tekee varmasti kaikkensa ehtiäkseen valmistautumaan mahdollisimman hyvin, mutta vielä tuolloin uutta kokoonpanoa ei kannata tuomita suuntaan tai toiseen.

G2 Esportsin CS2-kokoonpano syyskaudelle 2024

  • Janusz “⁠Snax⁠” Pogorzelski
  • Mario “⁠malbsMd⁠” Samayoa
  • Nemanja “⁠huNter-⁠” Kovač
  • Nikola “⁠NiKo⁠” Kovač
  • Ilya “⁠m0NESY⁠” Osipov

Joukkuetta valmentaa Wiktor “TaZ” Wojtas.

 

Lähde: HLTV | Kuva: PGL