SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE:n kapteeni ei tyydy pudotuspelipaikkoihin – “Haluan voittaa palkintoja”
  • Juuso
    Syngelmä

ENCE:n kapteeni ei tyydy pudotuspelipaikkoihin – “Haluan voittaa palkintoja”

julkaistu: 29.11.2023 23:53

ENCE:ssä ehti tapahtua vielä loppuvuoden aikana melkoinen kokoonpanomuutos. Pelinsisäinen johtaja, Marco “Snappi” Pfeiffer, vaihtui kaikkien aikojen parhaana CS:GO-kapteenina tituleerattuun Lukas “gla1ve” Rossanderiin.

Samalla joukkueen viimeinen suomalainen, päävalmentaja Eetu “sAw” Saha päätti siirtyä pois ENCE:n valmennuksesta. Sahan paikan päävalmentajana otti muun muassa Virtus.prota ja Apeksia valmentanut puolalainen, Jakub “kuben” Gurczynski.

Lue lisää: Nyt se varmistui – Marco “Snappi” Pfeiffer ja Eetu “sAw” Saha jättävät ENCE:n

Lue lisää: ENCE vahvisti uuden kapteenin ja päävalmentajan

HLTV haastatteli Rossanderia Espoossa

Uuden kapteenin mukaan ENCE:en liittyminen tuntuu hyvältä. Muitakin tarjouksia tuli, mutta ENCE oli tanskalaiskapteenin mielestä se kaikkein paras vaihtoehto.

Muun muassa Aleksi “Aleksib” Virolaisen ja Rémy “XTQZZZ” Quoniamin välillä nähtiin niin pahoja taktisia näkemyseroja G2 Esportsin riveissä, että Virolainen päätettiin vapauttaa joukkueen tehtävistä.

Rossanderin mukaan myös hänellä ja ENCE:n uudella päävalmentajalla on näkemyseroja. Kapteeni on kuitenkin toiveikas.

– Näemme asiat hieman eri tavalla. Ajattelin kuitenkin niin, että voimme oppia toisiltamme ja rakentaa pitkällä tähtäimellä paljon toimivia taktiikoita, Rossander sanoo.

Tilanne on Rossanderille uusi, sillä hän ei ole aikaisemmin pelannut kansainvälisessä joukkueessa. Joukkue saa jo nyt kiitosta.

– ENCE:ssä on todella paljon taitoa ja peliälyä. Jokainen kertoo avoimesti mielipiteensä IGL:lle siitä, miten kierros kannattaisi pelata. Joukkueessa on paljon eri näkemyksiä. IGL:nä pystyn oppimaan muiden pelaajien ajatuksista. Eriävät mielipiteet eivät ole huono asia. Niistä voi oppia jotain, Rossander toteaa.

Monet CS-yhteisön ihmiset ovat sanoneet, että aikaisempi ENCE pelasi enemmänkin vapaalla tyylillä, jossa rakennetta ei juuri ollut. Rossander on asiasta eri mieltä.

– Mielestäni aikaisempi ENCE pelasi jopa rakenteellisempaa CS:ää kuin johtamani Astralis, Rossander kommentoi.

Tavoite on Rossanderilla selvä. Hän haluaa voittaa mahdollisimman paljon palkintoja.

Lähde: HLTV | Kuva: ENCE