SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Draama shakin huipulla vain jatkuu – yleisö vaatii selityksiä maailmanmestarilta
  • Saara
    R

Draama shakin huipulla vain jatkuu – yleisö vaatii selityksiä maailmanmestarilta

julkaistu: 22.09.2022 14:32

Shakkimaailma vaatii Magnus Carlsenilta pikku hiljaa jo suoraa puhetta, jotta meneillään olevaan draamaan saataisiin selityksiä. Maailmanmestarin käytös on ollut toki paljonpuhuvaa.

Maanantaina Carlsenin oli määrä pelata Julius Baer Generation Cupissa Hans Niemannia vastaan. Kohtaamiseen liittyi varsin suuri jännite, sillä aiemmin tässä kuussa Carlsen jätti Sinquefield Cupin kesken hävittyään 19-vuotiaalle Niemannille. Salaperäisen twiittinsä perusteella mestari epäili nousevaa tähteä huijauksesta.

Asiaan ei ole saatu muuta selvyyttä kuin Niemannin tunnustukset lapsena tehdyistä parista huijauksesta, mutta nettikansa on ottanut ilon irti spekuloinnista, jonka mukaan nuorukainen olisi saanut vihjeitä tekoälyyn yhdistetyn seksilelun kautta.

Maanantaisessa mittelössä tilanteella oli mahdollisuus raueta, mutta se menikin entistä sotkuisempaan solmuun. Virtuaalisesti pelattava matsi alkoi Niemannin valkoisella siirrolla, jonka perään Carlsen teki mustalla ratsulla omansa. Amerikkalaisjäbän seuraavan siirron jälkeen Magnus Carlsenin kuvaruutu katosi varoittamatta.

Hämmentyneiden selostajien änkyttäessä omilla kuvaruuduillaan Hans Niemann poistui hänkin vähin äänin paikalta.

Selostajien mukaan maailmanmestarin saapuminen otteluun antoi olettaa, että nyt päästäisiin keskittymään jälleen itse shakkiin. Uusi tempaus tuli kuitenkin vahvistaneeksi Carlsenin olevan syyttävällä kannalla ja haluavan osoittaa mieltään.

– Nyt hänen täytyy antaa lausunto, sanon minä, ei noin voi vain tehdä!

Koska Magnus Carlsenin oma organisaatio isännöi turnausta, tilanne näytti siltä, että hän kutsui vihollisen virtuaalikotiinsa ja käveli sitten ulos. Champions Chess Touriin lukeutuva kilpailu käytiin Chess24-sivuston kautta, jolle Niemannilla on yhä pääsy. Chess.com pisti hänet jo elinikäiseen porttikieltoon vanhojen syntien vuoksi. Todisteita tuoremmista huijaustapauksista ei toistaiseksi ole. Maine pojalla on kuitenkin jo melkoinen.

Shakkimestarit eivät ole kommentoineet sotkua julkisesti, mutta nettikansa kommentoi senkin edestä.

Lähde: Kotaku Kansikuva: Carlsen / Niemann / Instagram