SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
chongqing major dota2
  • Atte
    Leppänen

Kuku hyllytetty Chongqing Major -turnauksesta Valven toimesta

julkaistu: 04.12.2018 12:59

Filippiiniläinen TNC Predatorin Dota-pelaaja Carlo “Kuku” Palad on nyt hyllytetty tulevasta  Chongqing Major -turnauksesta myös Valven toimesta, sillä kyseinen pelaaja kirjoitti rasistiseksi tulkitun viestin”ching chong” Dota 2 -pelin chattiin marraskuun alussa. Uutisoimme aiemmin, miten Chongqingin kunnanhallitus päätti kieltää sekä Kukulta että Gabriel “Skemberlu” Ongilta turnaukseen osallistumisen.

Valve kuitenkin koki, ettei TNC:n alkuperäinen rangaistus lahjoittaa osaa Kukun palkintorahoista rasisminvastaiseen työhön ollut tarpeeksi:

“Kantamme tilanteeseen on, että tällaisissa tapauksissa on joukkueen vastuulla selvittää aiheutuneet ongelmat ammattimaisesti. Kun näin ei tapahdu, puutumme tilanteeseen. On täysin eri asia tehdä virhe ja pyytää sitä anteeksi, kuin valehdella ja yrittää suojella pelaajaa. TNC on hoitanut tilanteen huonosti monessa suhteessa ja tehnyt tapauksesta paljon ikävämmän, kuin oli tarpeen. Pelaajat ja joukkueet tulevat tekemään virheitä myös tulevaisuudessa ja heidän pitäisi ottaa asioista vastuu. Haluamme, että tarjolla olisi mahdollisuus oppia virheistään, mutta vastuun kantaminen ei tarkoita, että virheitä voi tehdä ilman seuraamuksia.”

Useat Dota 2 -skenen persoonat uhkasivat boikotoida turnausta, jos kiinalainen kaupunki päättää estää Kukua pelaamasta. Amerikkalainen Dota 2 -castaaja Grant “GranDGranT” Harris oli ensimmäisten joukossa Twiittaamassa boikotoivansa turnausta, jos Kukun ei anneta pelata:

“Jos kuku ei saa pelata tässä Major-turnauksessa, en suostu castaamaan kyseistä turnausta virallisesti. Me kaikki teemme virheitä, eikä yhden virheen pitäisi estää pelaajan pääsyä koko uran kannalta ratkaisevaan turnaukseen.”

Kuva: Dota Pro Circuit