SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
chongqing major dota2
  • Atte
    Leppänen

Skemberlu ja Kuku hyllytetty major-turnauksesta rasismijupakan takia

julkaistu: 26.11.2018 14:12

CompLexity Gamingissa vaikuttava Dota 2 -pelaaja Rolen Andrei Gabriel “Skemberlu” Ong sekä TNC Predatorin jäsen Carlo “Kuku” Palad ovat nyt saaneet hyllytystuomion tulevasta Dota Pro Circuit Chongqing Major kyseisen kiinalaiskaupungin kunnanhallitukselta rasistisen kielenkäytön takia. Vaikka tapaus ei olekaan Dotan historian ensimmäinen rasistisesta kielenkäytöstä seurannut selkkaus, ei moisesta syystä tätä ennen ole pelaajilta evätty major-tason turnaukseen osallistumista.

Chongqing Major -turnaus on määrä käydä ensi vuoden tammikuussa ja turnauksen karsinnat alkoivat sunnuntaina. Valve ei ole vielä kommentoinut lukuisia raportteja, joiden mukaan pelaajien hyllytys saattaisi jatkua vielä The International 19 Shanghai -turnaukseen saakka.

Skemberlu sai nuhteet compLexity Gamingin toimesta ja pelaajalle annettiin myös “suurin mahdollinen sakko” tämän käytettyä halventavaa nimitystä kiinalaisjoukkue Royal Never Give Upia kohtaan DreamLeague Season 10 -turnauksessa. Sittemmin Skemberlu on siirretty pois comLexity’s aktiivisesta rosterista sillä välin, kun joukkue yrittää “etsiä hänelle uutta kotia.”

TNC Predatorin off lane -pelaaja Kuku käytti samaa halventavaa termiä yleisessä pelissä. Vaikka Kuku lopulta pyysikin anteeksi, kyseenalaisti kiinalaisyhteisö anteeksipyynnön vilpittömyyden. Myöhemmin joukkue ilmoitti myös Kukun saavan “suurimman mahdollisen rangaistuksen”.

Myös Dota-persoona Matthew Bailery äityi twiittaamaan asian tiimoilta:

Kuva: Dota Pro Circuit