SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
CS:GO-Majorien pettymys: katsomo tyhjää täynnä
  • Niko
    Nikkilä

CS:GO-Majorien pettymys: katsomo tyhjää täynnä

julkaistu: 14.11.2022 15:11

Brasilian Rio de Janeirossa järjestetty CS:GOn Major-turnaus päättyi myöhään viime yönä. Turnauksen voittajaksi nousi Outsiders, joka kukisti finaalissa Heroicin selvällä 2-0-tuloksella.

Pudotuspelien ehdoton suosikki oli kuitenkin brasilialainen FURIA, ja näiden otteluiden aikana kotiyleisön energia olikin käsinkosketeltavaa. Myös Challengers-vaiheeseen jääneet, niin ikään brasilialaiset 00 Nation ja Imperial Esports nauttivat kotiyleisön tuesta.

Moni on kuitenkin huomauttanut, ettei brasilialaisyleisö saapunut muiden joukkueiden otteluihin samoin voimin. Tämä oli erityisen selvää MOUZin ja Outsidersin välisen semifinaaliottelun aikana, Turnauksen liput myytiin loppuun niin nopeasti, että moni ehti toivomaan isommalle areenalle siirtymistä, mikä kuulostaa nyt jälkikäteen hivenen hätiköidyltä vaatimukselta.

Brasilian status kovemman luokan CS:GO-maana onkin tämän vuoksi nostettu fanien keskuudessa kyseenalaiseksi, etenkin kun yleisöä on esimerkiksi syytetty pelaajien päälle sylkemisestä.

Finaaliottelun aikana yleisötilanne näytti kuitenkin jo huomattavasti paremmalta, ja esimerkiksi CS:GO-selostaja Janko “YNk” Paunović esitti faneille toiveen negatiivisuuden välttämiseksi. Moni on silti huomauttanut, että tyhjiä paikkoja oli enemmän kuin turnauksen loppuhuipennukselta olisi voinut odottaa.

Yksi syy paikkojen tyhjyydelle oli ESL:n päätös järjestää fani-tapahtuma areenan ulkopuolelle. Useammassa ottelussa huippusuositun striimaajan Gaulesin vetämä show oli suositumpi kuin areenan sisällä tapahtunut mähinä.

Nähtäväksi jää, tuleeko seuraava, Pariisissa pelattava Major-turnaus noudattamaan samaa linjaa yleisökäytöksen suhteen.

Lähde: Reddit (u/HikaruKaratura) Kuvalähde: ESL