Uusi CS:GO:n maailmanmestari kruunattiin Rio de Janeiron majoreilla
  • Juuso
    Syngelmä

julkaistu: 13.11.2022 23:07

Rio de Janeiron CS:GO-majorit saatiin tänään päätökseen loppuottelulla, jossa kohtasivat Outsiders ja Heroic.

Outsiders eteni loppuotteluun voittamalla puolivälierissä fnaticin puhtaasti karttavoitoin 2–0 ja sen jälkeen Cloud9:n yllättäneen MOUZin karttavoitoin 2–1.

Heroic avasi pudotuspelinsä puolestaan voittamalla Spiritin puhtaasti 2–0 ja sen jälkeen kotiyleisön suosikin FURIAn värikkäiden vaiheiden jälkeen karttavoitoin 2–1.

Uusi major-mestari kruunattiin Brasiliassa

Finaalin pelattaviksi kartoiksi valittiin Mirage (Outsiders), Overpass (Heroic) ja Inferno.

Avauskartta alkoi tasaisesti, kun terroristipuolella aloittanut Outsiders voitti finaalin ensimmäisen kartan avauspuoliskon kierrosvoitoin 8–7.

Heroic voitti avauskartan toisen pistoolikierroksen, jonka jälkeen Outsiders siirtyi 13–8 johtoon. Heroic tuli kahden kierroksen päähän (13–11), jonka jälkeen Outsiders sai karttapallon tilanteessa 15–11. Avauskartta päättyi Outsidersin 16–12 voittoon.

Toinen kartta, Overpass, alkoi Outsidersin vahvalla CT-puoliskolla, kun joukkue voitti avauspuoliskon peräti 12–3. Heroic aloitti toisen puoliskon oikealla jalalla, kun tanskalaiset voittivat toisen pistoolikierroksen.

Heroic kavensi tilanteeksi 12–5, kun Outsidersin kapteeni, Dzhami “Jame” Ali, puolusti A-pommipaikalle asetettua pommia Heroicin Jakob “jabbi” Nygaardia vastaan onnistuneesti ja kasvatti Outsidersin johtolukemiksi 13–5.

Jamen voittaman kierroksen myötä Heroic menetti rahansa eikä pystynyt ostamaan aseita kahteen kierrokseen. Outsiders sai täten kartta-, ottelu- ja mestaruuspallon itselleen tilanteessa 15–5.

Heroic sai ostettua itselleen aseet seuraavalla kierroksella, mutta Outsiders jyräsi koko joukkueen voimin B-pommipaikalle. Outsiders voitti toisen kartan murskalukemin, 16–5. Outsidersin Evgenii “FL1T” Lebedev oli Overpassissa hurjassa vireessä. Venäläispelaaja otti 21 kierrokseen 29 tappoa.

Outsidersin pelaajista yksikään ei ole voittanut aikaisemmin major-mestaruutta. Outsiders nettoaa voitostaan $500 000 ja paikan BLAST Premierin Maailmanfinaaleihin sekä IEM Katowicen CS:GO-huipputurnaukseen ensi vuodelle.

Major-ensikertalainen ja tuore major-voittaja, Petr “fame” Bolyshev, oli häkeltynyt voitostaan ottelun jälkeen.

– Olen sanaton. Tämä on jotain uskomatonta, fame sanoo.

Joukkueen kapteeni kertoi ottelun jälkeisessä haastattelussa pidättelevänsä kyyneliä. HLTV valitsi Jamen turnauksen parhaaksi pelaajaksi.