SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-tähti NiKo: “Karttavalikoima ei koskaan ole ollut näin surkea”
  • Toimitus

CS-tähti NiKo: “Karttavalikoima ei koskaan ole ollut näin surkea”

julkaistu: 22.01.2023 14:27

CS:GO-vuoden starttaava BLAST Premier Spring Groups -turnaus on paraikaa käynnissä Kööpenhaminassa. Pelaajatcom näyttää turnauksen ottelut suorana Twitch-kanavallaan. Tänään toisistaan ottavat mittaa Faze ja OG (16:00) sekä Complexity ja Liquid (19:30).

Turnauksessa pelaavan G2-joukkueen supertähti Nikola “NiKo” Kovac puhui mediatilaisuudessa suunsa puhtaaksi pelin aktiivisen karttavalikoiman tilanteesta Blix.gg:n haastattelussa.

Aktiivisessa karttavalikoimassa on aina seitsemän CS:GO-karttaa kerrallaan, ne valitsee pelinkehittäjä Valve. Kartat vaihtuvat epätasaisen tasaisesti, usein yllättäen, ja ne ovat ainoita sallittuja virallisissa turnauksissa. Viimeisimpänä Anubis lisättiin legendaarisen Dust 2:n tilalle, sitä ennen Ancient korvasi Trainin.

Viime vuoden viidenneksi parhaaksi pelaajaksi valitun NiKon mielestä aktiivinen karttavalikoima on tällä hetkellä pettymys.

“Karttapooli ei mielestäni ole koskaan ollut näin surkea, mutta sille ei voi mitään. Dust 2 oli erittäin hyvä kartta meille, vaikka Hooxi ei pelannut sitä edellisen joukkueensa kanssa. Hän on silti onnistunut olemaan erittäin hyvä siinä, ja on vain ikävää, että he [Valve] poistivat sen”, kivääri-pelaaja kertoo.

“Luulen, että Anubis on hyvä parilla muutoksella, mutta Vertigo on mielestäni jo tullut tiensä päähän. He ovat yrittäneet kehittää sitä pitkään, mutta ei sen pelaaminen ole koskaan ollut hauskaa, ja uskon sen olevan vaikeaa myös katsojille.”

G2 leiristä kuultiin aiemmin muitakin uutisia, kun NiKon joukkuetoveri ja serkku Nemanja “huNter-” Kovacs paljasti joukkueen pitävän entisen joukkueenjohtajansa, Jan “Swani” Müllerin, päävalmentajanaan. Päätös tehtiin voitetun, miljoonan dollarin arvoisen BLAST Premier World Finals -turnauksen jälkeen.

Kuva: PGL