SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Valve vihjailee valtavalla CS:GO-uudistuksella – Yhteisö spekuloi Source 2 -päivitystä
  • Sauli
    Rautiainen

Valve vihjailee valtavalla CS:GO-uudistuksella – Yhteisö spekuloi Source 2 -päivitystä

julkaistu: 31.07.2021 15:00

CS:GO:n pelinkehittäjä Valve on kuluneen viikon aikana vihjaillut eri sosiaalisen median alustoilla Counter-Strikeen tulevilla uudistuksilla. CS-yhteisö on etenkin pelin Reddit-sivulla ja HLTV:n foorumeilla spekuloinut postauksien voivan olla pelkkää trollaamista tai sitten peräti merkki Source 2 -pelimoottorin julkaisusta CS:GO:hon.

Ennen tämän viikon konkreettisia muutosehdotuksia CS:GO:n some-tilit julkaisivat kuvia mm. kanoista. Sen jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua lisää.

Yhdessä tuoreimmissa postauksissaan CS:GO julkaisi kuvatekstin, jossa lukee:

“Kuvitelkaa maailma, jossa G:n painaminen tiputtaa kranaatteja…”

Another fleet story from GlobalOffensive

CS:GO:ssa pelaaja voi tiputtaa toisille pelaajille pyssyjä ja pommin, mutta ei kranaatteja, veitsiä, pomminpurkupakkausta tai liivejä ja kypärää. Postaus vihjaa, että peliin olisi tulossa ominaisuus kranaattien tiputtamiseen toisille pelaajille.

Mekaniikka mullistaisi pelissä taktikoinnin. Muut pelaajat voisivat esimerkiksi Dust2 kartassa tiputtaa kaikki savukranaattinsa B-paikalle ja jättää sinne vain yhden pelaajan, muiden kokoontuessa A-paikalle. Yksinäinen soturi B-paikalla voisi viivytellä hyökkääviä rosvoja koko kierroksen ajan viidellä savukranaatillaan.

Myöhemmin CS:GO:n Twitter-tili jatkoi vihjailua. Kehittäjä antoi ymmärtää, että mahdollisesti koko joukkueelle tulisi yhteinen maksimimäärä ostettavia kranaatteja, ja nämä kranaatit voisi vapaasti antaa vaikkapa vain yhdelle pelaajalle, joka osaa heittää niitä parhaiten. Nyt pelissä yksittäinen pelaaja voi kantaa kranaatteja korkeintaan neljä kappaletta.

 

Myös ammattipelaajat ovat kommentoineet mahdollisia muutoksia. FaZe Clanin AWP-pelaaja Helvijs “broky” Saukants kommentoi ehdotusten olevan ihan mukiinmeneviä, mutta vielä mukavampi olisi saada mahdollisuus kesken pelin vaihtaa M4A4:n ja M4A1-S pyssyjen välillä.

Myöhemmin CS:GO jakoi jälleen hieman irrallisen postauksen, jossa vinkkasi kypärän olevan poliiseille turha hankinta, jos vastassa on AK-pyssyjä.

What is CSGO plotting! from GlobalOffensive

Pelin Reddit-sivulla käyttäjät pohtivat mitä Valve “juonii” postauksillaan. Jotkut jopa huolestuivat Valven tilanteesta, sillä peliyhtiö “kerrankin kommunikoi yhteisön kanssa”.

Kommentoijat toivat myös esille, että aiemmin Valve on meemeillyt Twitterissä ennen isompaa päivitystä. Jotkut hteisön jäsenet spekuloivat kieli poskessa, että seuraavaan uudistukseen voisi tulla mukaan kranaattipäivityksen lisäksi peräti kauan odotettu Source 2 -pelimoottori.

Oli niin tai näin Valvella on aitoa painetta päivittää peliä. Pelaajamäärät ovat olleet suuressa laskussa vuoden 2020 huippulukemien jälkeen (lue aiheesta lisää tästä). Source 2 -päivitys tai vihjailtu kranaattiuudistus tekisivät mahdollisesti molemmat yksinään tai erikseen pelille hyvää.

Kuva: Valve Lähde: Reddit, Twitter

Tuoreimmat uutiset: