SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GOn katsojaluvut jatkavat noususuhteessa – Samalla pelaajamäärät hupenevat
  • Niko
    Nikkilä

CS:GOn katsojaluvut jatkavat noususuhteessa – Samalla pelaajamäärät hupenevat

julkaistu: 20.07.2021 18:00

CS:GOn turnauskalenteriin suurimpiin vetonauloihin kuuluva IEM Cologne päättyi juuri viikonloppuna. Turnauksen voittoon nousi Natus Vincere, joka nettosi voitostaan 400 000 dollaria.

Turnaus oli myös katsojamenestys. Se keräsi parhaimmillaan 843 369 katsojaa ja keskimäärin turnausta katsoi 235 351 ihmistä. Tämä osoittaa selvää kasvua, kun vertaa vaikkapa helmikuun IEM Katowiceen, jota katsoi parhaimmillaan 596 585 katsojaa ja keskimäärin 224 126 katsojaa.

Itse pelin suosio ei kuitenkaan noudata samaa kaavaa. Se on vuotanut pelaajia jo helmikuusta lähtien. Senaikaisesta huipusta, 1 124 553 samanaikaisesta pelaajasta, on pudottu noin 800 000 samanaikaiseen pelaajaan. Fanit ovat jopa huomauttaneet, että suurempi yleisö katsoi IEM Colognea kuin pelasi itse peliä.

Ja vaikka Colognen luvut ovatkin vaikuttavia, eivät ne edusta pelin suurinta huippua. Esimerkiksi viime vuoden IEM Katowicessa yllettiin yli miljoonaan samanaikaiseen katsojaan ja 279 453 keskimääräisen katsojaan.

Vaikka suunta onkin hälyyttävä, voi se olla osoitus siitä, että CS:GO kykenee selviämään itsenäisenä katsomiselämyksenä ilman, että se on riippuvainen aktiivisesta pelaajakannasta. Mutta koska terve pelaajayhteisö heijastuu usein e-urheilulajin suosioon, olisi vakaa tai kasvava pelaajakanta varmasti monelle mieleen.

Kuvalähde: Valve