SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Trollaaminen kävi kalliiksi? – “Surkea” CS:GO-tiimi voitti maailman parhaan joukkueen
  • Toimitus

Trollaaminen kävi kalliiksi? – “Surkea” CS:GO-tiimi voitti maailman parhaan joukkueen

julkaistu: 21.01.2023 12:45

CS:GO-vuoden ykköstason osalta käynnistävä BLAST Premier Spring Groups -turnaus on käynnissä kolmatta päivää. Panoksena tapahtumassa on paikkoja BLAST Premier -sarjan kevään finaaleihin ja yhteensä 177 500 dollaria.

Tänään turnauksensa aloittaa suomalaiskapteeni Aleksi “Aleksib” Virolainen, hän kohtaa joukkueensa Ninjas in Pyjamasin kanssa Aleksandr “s1mple” Kostylievin tähdittämän Natus Vinceren. Ottelu alkaa kello 13:00 ja näet sen suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta.

Counter-Strike-vuosi on alkanut tuttuun tapaan jännittävästi, kun G2 näytti vahvalta kaataessaan BIG:n 2–0; OG yllätti hyvässä nosteessa olevan Liquidin suoraan kahdessa kartassa;  ja Faze selvitti tiensä helppoon voittoon huolimatta siitä, ettei joukkueella ollut viidettä pelaajaa vain tunteja ennen ottelun alkua. Tarkat tilastot voit katsoa täältä.

Turnauksen jättipaukku tapahtui kuitenkin A-lohkossa.

Umpisuossa jo vuosia rypenyt amerikkalaisorganisaatio Evil Geniuses kaatoi maailman ykkösnimi Heroicin “paras kolmesta” -tyylillä. Voitto oli ensimmäinen kerta, kun EG päihittää ykköstason vastustajan sitten vuoden 2021.

Ottelu oli äärimmäisen tiukka, ja vaati kaikki kolme karttaa.

Ensimmäinen kartta Inferno päättyi Heroicille helposti 16–7, mutta maailman ykkösnimi, Rion majoreiden kakkonen sekoitti ylivoiman ylimielisyyteen, ja antoi lähtölaukauksen tulevalle tappiolleen Infernon lopussa, kun Jakob “jabbi” Nygaard leikitteli debyyttiään EG:n paidassa pelaavan Jerric “wiz” Jiangin kustannuksella epäurheilijamaisesti. Teko osoitti, että ottelussa Heroicin pahin vastus taitaa olla he itse. Voit nähdä tilanteen alta:

Toinen kartta, Heroicin valinta Ancient oli kartalle tyypillistä poliisipuolen ylivoimaa molemmille joukkueille, ja Evil Geniuses vei pienimmällä mahdollisella erolla kartan nimiinsä 16–14.

Overpassissa EG:n konkarit, etenkin vuoden parhaimpien pelaajien listalla vielä pari vuotta sitten heilunut Vincent “Brehze” Cayonte ottivat roolia, ja shokki oli valmis: EG vei T-puolen nimiinsä, ja huolimatta Heroicin vimmatusta takaa-ajosta toisella puoliajalla, jenkit voittivat 16–14 ja veivät koko sarjan 2–1.

Ottelun jälkeen monet analyytikot uskoivat matsin olleen vain välipäivä Heroicille. Evil Geniusesin taustajoukoissa työskentelevä GamerDoc on eri mieltä, ja kehui twitterissä organisaatiotaan.

Hänen mielestään Heroic pelasi normaalisti, EG vain on saanut meemeillyn “bluebrint”-projektinsa toimimaan. Kyseessä on Evil Geniusesin muun muassa tieteelliseen analyysiin perustuva ohjelma, jonka johdosta organisaatiolla on peräti 15-pelaajan CS-rosteri, johon kerätään eri faktorien mukaisesti pelaajia. Tähän mennessä projekti ei ole vielä tuottanut juurikaan tuloksia.

Lue lisää: Korvaako määrä laadun? — EG julkisti jäätävän CS:GO-kokoonpanon

Joka tapauksessa, EG kohtaa tänään Vitalityn voittajien ottelussa. Tänään herkutellaan Pelaajatcomin Twitch-kanavalla seuraavilla otteluilla:

  • NAVI vs. NIP 13:00 (headtr1ck:n eka peli Aleksib:n ninjojen kanssa)
  • Evil Geniuses vs. Vitality 16:00
  • Heroic vs. Astralis 19:30

Kuva: EG