SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“Tavoitteena vakiopaikka TOP20-joukkueista” – Lue Joonas “doto” Forssin haastattelu
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

“Tavoitteena vakiopaikka TOP20-joukkueista” – Lue Joonas “doto” Forssin haastattelu

julkaistu: 24.09.2019 14:53

Suomalainen  CS:GO-joukkue HAVU Gaming karsiutui myöhään sunnuntai-iltana Dreamhack Open Rotterdam 2019 -turnaukseen. Tavoitimme joukkueen uusimman pelaajan Joonas “doto” Forssin ja kävimme yhdessä lävitse karsintaturnausta sekä uudessa joukkueessa pelaamista.

 

Onnittelut Dreamhack Rotterdamiin karsiutumisesta. Millä odotuksilla HAVU lähti karsintaturnaukseen?

Kiitos! Ei ollut kummemmin odotuksia. Tiedettiin, että voidaan voittaa kaikki jengit siinä karsinnassa ja mentiin yksi peli kerrallaan.

Siirryit hiljattain pelaamaan HAVUn riveihin ja Taneli “diSTURBED” Veikkola nimettiin joukkueen uudeksi valmentajaksi. Osaatko kuvailla Tanelin vaikutusta joukkueeseen?

Tanelilla on tottakai paljon kokemusta ja näkemystä siitä miten peliä pitäisi pelata. Se auttaa aina, kun saa ylimääräisen ihmisen seuraamaan pelejä, joka voi sanoa meille mitä pitäisi/voisi tehdä paremmin yms. Tanelista on hyvin paljon hyötyä vaikka ei olla vielä hänen kanssaan paljoa ehdittykään työskentelemään.

Olet juuri siirtynyt pelaamaan yhteen Suomen suurimmista CS:GO -joukkueista. Karsiuduitte heti $100,000 Dreamhack -turnaukseen, joka on käsittääkseni suurin saavutus urallasi. Miltä voitto tuntui ja haluatko avata syitä HAVUun siirtymisen taustalta?

Joo suurin turnaus on omalla kohdalla ja muistaakseni suurin myös koko jengillä. Tosi hyvät fiilikset varsinkin, kun ei olla ehditty juurikaan vielä harjoittelemaan. Meillä taitaa olla tällä hetkellä kaksi karttaa mitä ollaan katottu vähän ja muita ei juuri yhtään. Uskon että päällimmäisenä syynä (HAVUun siirtymiseen) on, että pystyn auttamaan sAwia midround-callaamisessa ja tuomaan omia ideoitani joukkueeseen niin, että pelin flow pysyy hyvänä.

Dreamhack Rotterdam alkaa lokakuun 18. päivä. Miltä HAVUn kalenteri näyttää ennen Hollantiin matkustamista?

Havun kalenteri näyttää aika täydeltä tällä hetkellä. Meillä on meneillään 5 ulkomaalaista liigaa ja Telian liigakin alkaa kohta. Pelejä riittää siis melkein joka päivälle. Pyritään kuitenkin harjottelemaan se aika mikä pystytään ja koitetaan saada bootcamp aikaseks ennen Dreamhack-turnausta.

Mikä on joukkueenne tavoite pitkällä tähtäimellä? Entä haluatko sanoa jotain HAVUn kannattajille ja Suomi-CS:än seuraajille?

Pitkällä tähtäimellä tavoite on saada vakiopaikka top20-joukkueista ja päästä pelaamaan useammin näitä isomman luokan turnauksia. Minor ja major -paikat ovat myös tähtäimessä ja teemme kaikkemme sinne päästäksemme. Iso kiitos kaikille kannattajille ja tulkaahan kannustamaan HAVU voittoon Rotterdamissa!

Kuvalähde: HAVU Gaming