SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Tässä ovat suosituimmat CS:GO-kartat – Arvaatko ylivoimaisen ykkösen?
 • Juho
  "Pimmyjage"
  Salminen

Tässä ovat suosituimmat CS:GO-kartat – Arvaatko ylivoimaisen ykkösen?

julkaistu: 16.01.2020 12:43

Vaikka pelin julkaisusta on jo yli seitsemän vuotta, Valven kehittämä Counter-Strike: Global Offensive nauttii tällä hetkellä suuremmasta suosiostaan kuin koskaan aiemmin. Seitsemän vuoden aikana myös suosio fps-pelin kartoissa on vaihdellut rajusti.

CS:GO:ta pelataan sen erilaisissa uniikeissa kartoissa. Karttavalikoima on keskeinen osa peliä. Pelin aktiivinen karttavalikoima vaihtelee ja määrittää sen, mitä karttoja milloinkin pelin kilpapuolella pelataan. Tällä hetkellä aktiiviseen karttavalikoimaan kuuluvat: Inferno, Mirage, Dust2, Nuke, Vertigo, Train ja Overpass.

Eilen WhatIF Studios -nimisellä Youtube-kanavalla julkaistiin video, josssa näytetään kuinka paljon mitäkin CS:GO-karttaa on pelin e-urheilupuolella pelattu aina vuoden 2012 alusta viime joulukuuhun saakka.

Näet CS:GO-karttavideon alta (jos video ei näy, voit katsoa sen myös täältä):

Huom! Videolla näkyvät luvut eivät vastaa täysin reaaliajassa sitä, miten paljon karttoja milloinkin on pelattu.

Tähän mennessä CS:GOn suosituimmat kartat ajalta 1/2012 – 12/2019 ovat videon perusteella (suluissa määrä, jota karttaa on pelattu e-urheilupuolella):

 1. Mirage (15 319)
 2. Inferno (12 318)
 3. Train (9429)
 4. Cache (8945)
 5. Overpass (8199)
 6. Dust2 (7850)
 7. Nuke (5970)
 8. Cobblestone (5794)
 9. Vertigo (624)

CS:GOn ensimmäisen julkaisuvuoden aikan Nukea pelattiin selvästi eniten kilpapelitapahtumissa. Pian Mirage otti kuitenkin selvän harppauksen, siirtyi ylivoimaisesti pelatuimmaksi kartaksi ja pitää kyseistä titteliä edelleen. Inferno on viime vuosina ollut selvästi e-urheilupuolen pelatuin kartta ja saavuttaakin ykköspaikkaa pitävää Miragea jatkuvasti.

Cachen suosio alkoi kasvaa vuoden 2014 lopussa ja se nousikin hyvää vauhtia siihen asti, kunnes se poistettiin aktiivisesta karttavalikoimasta viime vuoden maaliskuussa. Cobblestone koki saman kohtalon huhtikuussa 2018.

CS:GOn tämän hetkinen aktiivinen karttavalikoima on ollut jo pidempään puheenaiheena, kun uudistetun Cache-kartan paluuta on odotettu viime vuoden syksystä lähtien. Todennäköisin kartta, minkä Cache tulisi karttavalikoimasta korvaamaan, olisi ainakin pro-pelaajien mielipiteiden perusteella Vertigo.

Kuva: CS:GO