SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Siima annettu, missä matto? – ENCE ulos New Yorkin suurturnauksesta
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

Siima annettu, missä matto? – ENCE ulos New Yorkin suurturnauksesta

julkaistu: 28.09.2019 10:30

Suomalaisen e-urheiluorganisaation ENCEn CS:GO-joukkue tippui perjantaiyönä ESL One New York -turnauksesta.

ENCE kerkesi pelaamaan torstaina 26. elokuuta alkaneessa 200 000$ -turnauksessa kolme bo3-ottelua ennen karsiutumistaan. Se voitti ainoastaan yhden ottelun pelatessaan pohjois-amerikkalaista eUnitedia vastaan. Tuolloin karsintojen kautta turnaukseen päässyt altavastaaja kaatui suomalaisten edestä luvuin 2-0.

Kaksi muuta otteluaan ENCE hävisi samalle vastukselle, ranskalaiselle G2:elle. ENCEstä povattiin voittajaa kumpaankin otteluun, sillä se oli päihittänyt ranskalaisjoukkueen 7-2 tuloksilla näiden aiemmissa kohtaamisissa. G2 osallistui turnaukseen nyt myös yhden varapelaajan, Fabien “kioShiMa” Fieyn, kanssa.

G2 oli liian kova pala ENCElle. Kuvassa joukkueen kapteeni François “AmaNEk”Delaunay (vas.), Damien “maLeK” Marcel (valmentaja) ja Fabien “kioShiMa” Fiey (varapelaaja).

 

14 kierrosvoittoa ei riitä

Kumpikin kohtaaminen G2:n kanssa oli tiukka. Ensimmäisessä ottelussa pelattiin kaksi karttaa, joista ENCE hävisi molemmat johtoasemistaan huolimatta. Dust2 näytti olevan taputeltu tilanteen ollessa 14-9 ENCEn eduksi, mutta kartta eteni kuitenkin jatkoajalle. Täällä ranskalaiset näyttivät kyntensä ja kykenivät voittamaan kartan luvuin 19-17.

Toisena karttana pelattiin ENCEN valinta, Nuke. ENCE onnistui kampeamaan itsensä 14-10 johtoasemaan, mutta se ei tälläkään kertaa riittänyt. Vaikka suomalaiset pelasivat karttaa suosivalla CT-puolella, ei se estänyt liiallista siiman antamista. G2 käveli suomalaisten ylitse kuuden peräkkäisen kierrosvoiton myötä, lopullinen tulos 16-14 ranskalaisten eduksi.

Epäonnistunut revanssi

ENCEn ja G2n toisen kohtaamisen ensimmäisenä karttana pelattiin jälleen Dust2-kartta, jonka ranskalaiset voittivat jälleen myös 19-17 tuloksella. Tästä lannistumatta ENCEn pelaajat kykenivät kampeamaan tällä kertaa Nuke-kartan kuitenkin kotiin 16-11 tuloksella. Näin ottelu eteni ratkaisevaan karttaan, Overpassiin.

Ensimmäinen puolisko Overpass-kartassa oli tasainen sen päättyessä 8-7 G2:n eduksi. Päästessään CT-puolelle ranskalaiset eivät kuitenkaan antaneet armoa vaan päättivät kartan 16-11 voittolukemiin. Näin ENCE karsiutui ulos turnauksesta.

Joukkueen awp-pelaajan ja kapteenin Aleksi “allu” Jallin pelaaminen näytti turnauksessa hyvältä.

 

ENCEn uusi kokoonpano työn alla

ENCE teki muutama viikko sitten närkästystä herättäneen pelaajavaihdoksen CS:GO-kokoonpanoonsa irtisanoessaan joukkueen kapteenin Aleksi “Aleksib” Virolaisen. Hänen paikkansa joukkueessa otti Miikka “suNny” Kemppi.

ENCE ei ole kerennyt vielä kauaa harjoittelemaan uuden kokoonpanonsa kanssa. Se teki ensimmäisen debyyttinsä kaksi viikkoa sitten Moskovan Blast Pro -turnauksessa. Täällä menestystä ei tullut joukkueen jäädessä turnauksessa viidenneksi.

New Yorkin ESL-turnaus oli joukkueen toinen koetus uudella kokoonpanolla. Täällä pelaaminen näytti jo Moskovan turnausta paremmalta, mutta paljon parannettavaa löytyy.

Taktiikkoja ei selvästi ole keretty vielä paljoa hiomaan. ESL-turnauksessa voitetut kierrokset perustuivat pitkälti pelaajien hyviin soolosuorituksiin.

ENCEn kapteeni Aleksi “allu” Jalli sekä sen uusin jäsen suNny olivat turnauksessa kovassa vireessä. Kummankin pelaajan HLTV-ratingin oli viimeisessä G2-kohtaamisessa 1.22. Ainoastaan G2:n awp-pelaajan Kenny “kennyS” Schrubin rating oli näitä suurempi arvolla 1.34. Hyvistä luvuista huolimatta mattoa ei tällä kertaa ranskalaisten alta vedetty.

Lähde: Liquipedia, HLTV Kuvalähde: HLTV(1), HLTV(2), HLTV(3)